La Vanguardia (Català)

Arrenca la sisena temporada de ‘Wild Frank’ buscant el drac

El programa dedicarà un capítol a denunciar el tràfic il·legal

- JUDIT VALDÉS Barcelona

Els dracs no existeixen, però els dragons sí, i Frank Cuesta vol demostrarh­o en el retorn de Wild Frank a Discovery MAX diumenge que ve, 10 d’abril (21.30 h). La sisena temporada de la sèrie de l’aventurer, La ruta del dragón, que es va presentar ahir en el marc del FesTVal de Primavera d’Albacete, mira de descobrir la realitat que s’amaga darrere del mite dels animals fantàstics, i també ensenyarà com treballa el conegut Frank de la Jungla contra el maltractam­ent i l’abandoname­nt dels animals i contra les xarxes de tràfic il·legal.

El punt de partida serà Nova York, on el globus terraqüi més antic del món, a la biblioteca pública de la ciutat, indicarà a en Frank el camí que ha de seguir per trobar els dragons. Aquesta odissea el portarà a Indonèsia, Tailàndia i, fins i tot, el Museu del Prado de Madrid.

En aquestes localitzac­ions l’herpetòleg intentarà acostar-se als animals amb trets que la gent identifica amb els dracs: les ales del ratpenat i de la guineu voladora, l’agilitat sota l’aigua de l’anguila de foc i de la salamandra gegant o la mirada de la cobra de monocle, entre d’altres.

Però també mostrarà dragons de veritat, com el de Komodo, tal com va avançar durant la presentaci­ó Alejandro Flores, director de continguts de la cadena. “Hem trobat el drac de veritat”, va assegurar Frank Cuesta, que va confessar que aquest animal l’apassiona des de petit a l’escola Cristóbal de Valera, lloc escollit per donar a conèixer la nova temporada.

La ruta del dragón és “molt especial i personal” per al presentado­r i aventurer. Amb l’objectiu de conscienci­ar el públic, Wild Frank dedica per primera vegada un episodi complet a denunciar el tràfic il·legal d’animals i el maltractam­ent a què diverses espècies es veuen sotmeses, i a mostrar el procés de recuperaci­ó d’alguns d’aquests animals després de salvar-los dels seus capturador­s. El programa viatjarà a un dels punts de venda il·legal més importants d’Indonèsia, amb animals engabiats en condicions pèssimes.

El Frank més compromès vol mostrar d’aquesta manera com funciona aquesta indústria clandestin­a que mou milions i en la qual el depredador més perillós és el traficant d’animals, en sintonia amb la campanya global per la protecció del món animal que ha llançat la companyia de la cadena, Discovery Networks.

 ?? DISCOVERY MAX ?? Frank Cuesta viatjarà a Indonèsia i Tailàndia per acostar-se als animals amb trets de drac
DISCOVERY MAX Frank Cuesta viatjarà a Indonèsia i Tailàndia per acostar-se als animals amb trets de drac

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain