La Vanguardia (Català)

Spieth fa callar els crítics

El campió del Masters comença la defensa del títol amb una ronda de -6

- MARTA MATEO

Jordan Spieth no té intenció de posar la jaqueta verda a cap rival. Si al final diumenge vinent ho ha de fer, el texà no vol que sigui per errors seus, sinó per mèrit de l’oponent. Aquests últims mesos el nord-americà de 22 anys, ja campió de dos majors, s’ha trobat amb crítiques desmesurad­es. No va passar el tall al Northern Trust Open a finals de febrer i els resultats del març, més aviat discrets, van disparar les alarmes. Li atribuïen haver perdut el seu joc curt, faceta que li va donar els èxits més importants el 2015. L’han acusat de no controlar les emocions i de mostrar la seva frustració al green. Va començar el Masters d’Augusta, i Spieth va fer callar tots els seus detractors.

Unes quantes hores abans del seu tee de sortida, Spieth no parava de practicava l’embocament. Ell, campió el 2015 amb un gloriós 18 sota par, vol reescriure la història i reeditar el títol per primera vegada des que ho va fer Tiger Woods, el 2002. Quan va trepitjar el green es va tornar a sentir com a casa i tots els putts els va executar gairebé a la perfecció.

Aquesta setmana els nervis estaven a flor de pell. Com a vigent rei a Augusta, a Spieth li va tocar ser amfitrió al sopar de campions i pensar el menú. “És el dia que més nervis he passat a la vida”, va reconèixer el golfista, cridat a dominar la seva generació. En l’icònic sopar, on es va servir una autèntica barbacoa de Texas i una galeta de vainilla i xocolata, es va estimar més escoltar que parlar. Hi havia Jack Nicklaus i Gary Player, llegendes vives amb consells a dojo. L’experiènci­a dels seus predecesso­rs el devia relaxar. Va tancar la primera jornada amb sis birdies i una targeta de 66 cops lliure de bogeys. Líder provisiona­l i ressuscita­t favorit.

Els que saben de golf expliquen que un major no es guanya mai en dijous però que una mala arrencada et condemna. Rickie Fowler, el nom que sempre sona fora del triumvirat format per Spieth, Jason Day i Rory McIlroy, va arribar a Augusta amb la mentalitat d’unir-s’hi. En canvi, el nord-americà va firmar una ronda per a l’oblit. Va ser capaç del millor, neutralitz­ant un primer doble bogey amb tres birdies a quatre clots, però també del pitjor, amb un triple doble bogey el 13 que el va trasbalsar. No es va poder recuperar. Va acabar el recorregut amb un incòmode +8.

Day i McIlroy van sortir amb condicions més desfavorab­les i el vent importunan­t. D’inici, l’australià i número u va semblar aliè a això. En èxtasi. Va arribar al quinzè forat un cop per sota de Spieth i, de sobte, va col·lapsar. De cinc sota par a falta de quatre forats, a finalitzar amb una targeta de 72 amb bogey, triple bogey i bogey als últims forats. En mitja hora s’esvaïa una jornada perfecta cap al primer lloc de la classifica­ció. El nord-irlandès, alhora, s’assegurava un eagle al 13, que el va impulsar als primers llocs. McIlroy, en l’últim grup, va acabar amb una ronda de 70 cops, a quatre de Spieth i un d’un Sergio García que va meravellar amb quatre birdies consecutiu­s entre els forats 13 i 16, tancant la jornada amb tres sota par.

LA CARA Spieth vol reeditar el títol per primer cop des que ho va fer Tiger Woods el 2002 LA CREU Rickie Fowler, número cinc del món, va firmar una ronda per oblidar

 ?? CHRIS CARLSON / AP ?? Jordan Spieth vol repetir victòria a Augusta
CHRIS CARLSON / AP Jordan Spieth vol repetir victòria a Augusta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain