La Vanguardia (Català)

LLIGA EUROPA

El Sevilla guanya l’Athletic i el Vila-real bat l’Sparta de Praga

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

La primera victòria del Sevilla fora de casa en tota la temporada col·loca el quadre andalús a un pas de les semifinals i ja somia guanyar la seva tercera Europa League consecutiv­a. L’equip d’Unai Emery va controlar la major part del partit, excepte els primers deu minuts del segon temps, i va remuntar el gol d’Aduriz gràcies a un error garrafal de Muniain i al gol d’Iborra en posició dubtosa (1-2).

Iker Muniain va passar aviat d’àngel a dimoni. El jugador navarrès va deixar un excel·lent servei al cap d’Aduriz i poc després va fallar en un lliurament al seu porter, una pilota tova que va intercepta­r Banega per assistir a Kolo. El gol va descompond­re definitiva­ment els bascos, que ja no van reaccionar.

A la primera meitat Athletic i Sevilla van disputar un partit equilibrat, amb una intensa batalla al centre del camp. Amb els jugadors preocupats per no perdre el lloc ni cometre errors, la lesió de Tremoulina­s va obligar Emery a fer l’arriscat canvi d’introduir Fazio com a central i desplaçar Kolo a la banda esquerra.

A Vila-real, l’equip de Marcelino va agafar avantatge contra l’Sparta de Praga amb un gol de Bakambu gràcies a un error clamorós del porter Brabic. Un córner llançat en l’últim minut de la primera part, molt mal defensat pels groguets, va donar l’empat als txecs. A la segona meitat, Bakambu va tornar a marcar i el porter rival va salvar el seu equip d’una derrota més greu (2-1).

A Dortmund, la tornada de Jürgen Klopp, però aquesta vegada al capdavant de Liverpool, va acabar amb un empat (1-1) que concedeix als reds un lleuger avantatge per a la tornada a Anfield. A Braga, el Xakhtar Donetsk es va imposar per 1-2 a l’Sporting.