La Vanguardia (Català)

Samuel Sánchez encara guanya als 38 anys

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Samuel Sánchez, de 38 anys, és un dels veteraníss­ims del gran grup. Ahir a la meta d’Orio, punt final de la quarta etapa de la Volta al País Basc, va demostrar que encara conserva l’olfacte de guanyador i el valor per atacar en la rematada d’una jornada molt disputada, com totes en aquesta cursa. Feia gairebé tres anys que no alçava els braços de forma individual (només algunes victòries en contrarell­otge per equips), des que es va imposar en una etapa del Dauphiné del 2013 que incloïa l’Alpe d’Huez en el seu traçat. Aquell dia va atacar en un grup amb Froome, Contador i el Purito. Ahir gairebé eren els mateixos protagonis­tes, però el bascoastur­ià del BMC, que va ser campió olímpic a Pequín l’any 2008, va tornar a sortir-se amb la seva.

“Estic molt content, cada vegada costa més de guanyar”, va reconèixer Samu Sánchez. “Estic a prop de deixar la bici, si no aquest any serà el que ve, i guanyar ara encara és més gratifican­t. Aquesta és casa meva... sembla mentida que m’hagi emocionat tant”.

Un doble pas per l’alt d’Aia, en un dia passat per aigua, va desencaden­ar la batalla entre els favorits i va despenjar Mikel Landa, que al final va cedir 8 segons a la meta. L’atac del guanyador va arribar en una pujada final que va fer mal, i després Samuel Sánchez va mostrar la seva coneguda habilitat en els descensos i es va plantar a la meta amb el grup de favorits, com és norma cada dia, trepitjant els talons al vencedor.

Wilco Kelderman, un holandès d’Utrecht, de 25 anys, és el nou líder de la cursa, amb 4 segons sobre Sergio Henao. La Volta al País Basc ofereix avui una última oportunita­t de muntanya, amb el tradiciona­l final a Arrate, abans de la decisiva contrarell­otge de demà.

 ?? JAVIER ETXEZARRET­A / EFE ?? Enorme alegria de Samu Sánchez a la meta d’Orio
JAVIER ETXEZARRET­A / EFE Enorme alegria de Samu Sánchez a la meta d’Orio

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain