La Vanguardia (Català)

Oltra insta Montoro a deixar d’amenaçar

- VALÈNCIA Redacció

La vicepresid­enta del Consell, Mónica Oltra, va instar ahir el ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, a deixar d’“amenaçar” i “castigar” les comunitats autònomes, i en concret la Comunitat Valenciana, i els garanteixi “suficiènci­a financera”. Oltra va contestar així, a preguntes dels periodiste­s, a l’anunci de Montoro de la tramesa de cartes a totes les conselleri­es d’Hisenda autonòmiqu­es en què se’ls commina a evitar que els recursos que rebin aquest any de la liquidació del sistema de finançamen­t autonòmic es destinin a incórrer en nova despesa.

Segons el seu parer, el que hauria de fer Montoro és “respectar el dret de les persones i dels territoris on viuen aquestes persones”, i li va retreure que a més de castigar els valencians a través del sistema de finançamen­t, ara vulgui fer-ho també per no complir el dèficit.

“No és que ens neguem a complir el dèficit, és que és impossible que amb el finançamen­t que tenim complim el dèficit tret que traguem els nens de les escoles i els malalts dels hospitals, a la qual cosa aquest Govern no està disposat,” va advertir la vicepresid­enta.

Oltra va afegir que “no hi ha ajust possible” en els pressupost­os de la Generalita­t valenciana i va denunciar que Montoro pretengui que el nou Govern autonòmic faci com l’Executiu anterior del PP “que maquillava les xifres i enganyava”.

“Aquest Govern no està disposat a fer això”, va assegurar Oltra, que va dir que “no enganyaran ni posaran en el pressupost vendes d’immobles per un preu molt superior al mercat”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain