La Vanguardia (Català)

Regia aposta pels perfums d’autor

La històrica perfumeria factura 5 milions i té 9 botigues a Barcelona

- BLANCA GISPERT Barcelona

A la cruïlla de Diagonal amb Muntaner, la recent inaugurada perfumeria Regia desprèn aires d’exclusivit­at i sofisticac­ió. A sobre de les seves prestatger­ies es troben embrancats perfums de més de 60 autors de primera fila. S’hi distingeix­en noms com Ramón Monegal, Frederic Malle o Nasomato i, al fons, un al costat de l’altre, reposen flascons històrics en els quals fa un segle la classe alta barcelonin­a guardava les seves fragàncies. La botiga número nou de Regia encarna l’essència del negoci que va fundar Josep Giralt el 1928. Des de la seva botiga al carrer Casp, l’empresari importava de París les millors fragàncies del moment, encert que de seguida el va convertir en un referent a la ciutat. El negoci va créixer al ritme que ho feia la ciutat i, en les millors èpoques, Regia va arribar a tenir 13 botigues en diversos punts de Catalunya.

Amb la crisi, les famílies ara propietàri­es (Giralt i Planas) s’han vist obligades a redissenya­r el negoci i, seguint els valors del seu fundador, han decidit apostar per l’exclusivit­at. “En un entorn en el qual la competènci­a capta els clients amb descomptes, volem desmarcar-nos de la resta sense deixar d’oferir les millors marques comercials”, apunta Francesc Planas, tercera generació del negoci.

Per això, Regia està teixint des del 2011 una xarxa d’autors per Europa, que el 2015 va assolir el 20% del total de cinc milions que va facturar la companyia.

Amb l’impuls de la nova botiga, Planas preveu que aquest percentatg­e sigui del 35% i que la facturació superi els 5,5 milions aquest any. L’empresari tampoc no descarta obrir noves botigues a Barcelona, on hi ha la seva clientela potencial.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Francesc Planas a la botiga inaugurada ahir
XAVIER GÓMEZ Francesc Planas a la botiga inaugurada ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain