La Vanguardia (Català)

El festival Plot reuneix a Girona novetats en sèries

El festival exhibirà i analitzarà ficcions televisive­s durant sis dies

- BÀRBARA JULBE Girona

En plena ressaca de l’estrena del primer capítol de la sisena temporada de Joc de trons, en què Girona agafa protagonis­me perquè és l’escenari de nombroses seqüències, la ciutat avui estrena la primera edició del Plot Girona Series Fest, el festival internacio­nal de sèries de televisió.

Gestat ja fa dos anys i quan encara no se sabia que el barri vell acolliria el rodatge de l’exitosa sèrie, els organitzad­ors aspiren a convertir el certamen en un punt de trobada entre productors i aficionats per poder rellançar i donar oportunita­ts als creadors catalans. Encara que per començar l’objectiu és un altre: analitzar el fenomen i divulgar a través de debats i conferènci­es les sèries televisive­s de renom internacio­nal.

Per això s’han programat diferents actes, entre els quals destaca avui una sessió de diputats de tots els partits del Parlament seguidors de la sèrie Borgen, punta de llança de la ficció política actual. Aquesta trobada donarà precisamen­t el tret de sortida a sis dies de festival: una vegada acabi el debat, es projectarà el capítol pilot de la prestigios­a sèrie danesa.

“Joc de trons ens ha ajudat que el festival sigui concebut com una cosa necessària i que Girona ha de tenir”, subratlla el codirector Pep Prieto. Fins dissabte, el Plot, organitzat per l’Ajuntament de Girona, Movistar+ i Mirut Produccion­s, inclou altres propostes, com l’estrena en pantalla gran de les sèries The catch (dimecres 27), el primer episodi de la quarta temporada de House of cards (dijous 28), l’últim episodi de la segona temporada de Penny dreadful (divendres 29), l’estrena de la tercera temporada de la qual és imminent, i un programa doble d’adaptacion­s literàries format pel primer episodi de la minisèrie de la BBC Guerra y paz i el primer de la segona temporada d’Outlander (dissabte 30). Totes les projeccion­s tindran lloc al teatre Municipal i l’entrada és lliure.

El festival es tancarà l’1 de maig a l’auditori de la Mercè, on es podrà veure el primer episodi de la segona temporada de la websèrie Les coses grans. A l’acte hi assistirà el seu creador, Roger Coma. A més, s’exhibirà un capítol especial de la sèrie ¿Qué fue de Jorge Sanz?, una producció

El certamen vol produir, en un futur, continguts relacionat­s amb l’àmbit audiovisua­l

original de Movistar+ dirigida per David Trueba.

Figures de renom del sector que passaran pel Plot són les guionistes Claudia Maluenda i Laura Rubirola, de Tàndem Entertainm­ent; la crítica de televisió Mònica Planas; l’escriptor Sergi Pàmies; el professor i responsabl­e de l’Anima’t del Festival de Sitges, Jordi Sánchez Navarro; l’escriptor i periodista Víctor Amela; el dibuixant de còmics Àlex Santaló, i el periodista i crític José Maria Bunyol. “Hem programat sèries que tractin el fenomen des del punt de vista territoria­l, perquè n’hi ha de tot el món, i també des de la diversitat de gèneres, cosa que ens permet convidar profession­als que són molt diferents entre ells”, afegeix Prieto.

De cara a l’any que ve està previst organitzar un congrés profession­al sobre el món de les sèries de televisió.

 ?? MOVISTAR ?? El festival emetrà l’episodi pilot de la sèrie danesa Borgen
MOVISTAR El festival emetrà l’episodi pilot de la sèrie danesa Borgen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain