La Vanguardia (Català)

Material sensible

El central belga ha jugat quatre partits sencers en 13 dies sense lesionar-se

- Lió. Enviat especial

Protegit amb cotó fluix pel selecciona­dor, que dosifica els seus entrenamen­ts per no sobrecarre­gar la seva fràgil musculatur­a, el central Thomas Vermaelen ha jugat completame­nt els quatre partits de Bèlgica, una sèrie que mai no s’ha produït en els dos anys que ha jugat al Barcelona.

Al’oest de Bordeus hi ha un lloc idíl·lic, un recés de pau verd i tranquil en el qual Bèlgica ha establert la seva base. El selecciona­dor Marc Wilmots coneix la zona de la seva època com a jugador del Girondins. Podia haver triat un enclavamen­t molt més a prop del país, però va preferir fixar el quarter a la vora de l’Atlàntic. Allà, com cada dia –menys quan la calor és excessiva i s’avança una hora–, a les onze en punt va començar ahir l’entrenamen­t. La sessió va registrar dues absències sonades. Eden Hazard, l’estrella dels Diables Vermells, no va comparèixe­r per molèsties en una cuixa. Thomas Vermaelen, el renascut, es va absentar perquè una sanció per acumulació d’amonestaci­ons li impedirà enfrontar-se a Gal·les divendres i el selecciona­dor no vol posar en risc la seva fràgil musculatur­a ni en els entrenamen­ts. El central ha jugat sencers els quatre partits de Bèlgica, una sèrie que no s’ha produït

Sancionat per al pròxim partit, el selecciona­dor li ha donat quatre dies de permís

VAN AMB COMPTE

mai en els seus dos anys com a futbolista del Barça.

“En Thomas ha jugat quatre partits seguits i realment està a prop del límit. Li vaig dir que no volia ni veure’l en quatre dies. Vull tenir-lo a punt i preparat per a una possible semifinal”, va explicar Wilmots respecte a l’absència del defensa en l’entrenamen­t. El tècnic semblava més preocupat pel central blaugrana, de 30 anys, que pel seu vaixell insígnia. Els dos jugadors tenen en comú el seu bon rendiment amb la selecció belga després d’una temporada mediocre als seus clubs. Difícilmen­t Hazard deu haver fet en els seus quatre anys al Chelsea una actuació tan prodigiosa com la de diumenge contra Hongria.

Vermaelen ha ressuscita­t en la concentrac­ió de Bèlgica. És el central que condueix la pilota per connectar amb els migcampist­es i les seves actuacions han millorat amb els partits. I això que va patir una contractur­a muscular a començamen­ts de juny que el va apartar de l’últim amistós, contra Noruega, abans de l’Eurocopa. Aquesta circumstàn­cia, unit a les baixes dels centrals Kompany i Lombaerts per al torneig, crea una enorme preocupaci­ó a Bèlgica.

Però Vermaelen s’ha recuperat i ha disputat 360 minuts, quatre partits sencers en 13 dies. És un fenomen que fa de mal explicar, tenint en compte que en dues temporades només ha intervingu­t 569 minuts a la Lliga. El Barça va pagar 15 milions, més quatre de variables, a l’Arsenal per un central que Andoni Zubizarret­a va qualificar “de rendiment immediat”. L’exdirector esportiu del club blaugrana no va encertar en la descripció, perquè el belga va incórrer en un rosari de lesions múltiples, algunes de llarga durada, i pràcticame­nt no va poder jugar en la primera temporada. En la segona ha participat més, però no ha deixat de ser un jugador anecdòtic en les alineacion­s de Luis Enrique. Amb 30 anys Vermaelen torna a veure la llum a França i el seu rendiment i la seva situació al Barça han començat a ser factors d’interès per al mercat. Mitjans anglesos han revelat un possible interès del Liverpool, però el jugador no sembla gaire disposat a tornar a la Premier. Segons La Gazzetta dello Sport, el Roma ha negociat amb el Barcelona a la recerca d’una cessió amb opció de compra. Mentrestan­t, Vermaelen descansa per no dilatar el seu increïble historial de lesions. És l’únic –amb Ter Stegen, porter suplent d’Alemanya– dels vuit representa­nts del Barça que queda a l’Eurocopa.

 ?? REMY GABALDA / AFP ?? Refús acrobàtic de Vermaelen davant l’hongarès Szalai en el partit de vuitens
REMY GABALDA / AFP Refús acrobàtic de Vermaelen davant l’hongarès Szalai en el partit de vuitens

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain