La Vanguardia (Català)

Nova Canàries es desmarca del PP

-

Les cartes, en una negociació, no s’ensenyen abans d’hora. És el que devia pensar Pedro Quevedo, diputat de Nova Canàries –partit aliat del PSOE–, amb l’expectació que hi havia la vigília. “Quina operació d’intoxicaci­ó amb el vot de Nova Canàries a la investidur­a de Rajoy. En cap cas donarem suport a un govern del PP”, va concloure ahir Quevedo. temps, per descomptat, perquè la sessió constituti­va del nou Congrés, en què se n’elegirà el president, serà el 19 de juliol. Patxi López, doncs, es limita a dir, quan l’hi pregunten si li agradaria repetir en el càrrec, que no té cap pretensió i que ell va lleuger d’equipatge.

Altres dirigents socialiste­s, tanmateix, adverteixe­n que Patxi López podria tenir un paper rellevant en el pròxim congrés federal del PSOE, previst per a després de l’estiu. Pedro Sánchez vol revalidar el seu lideratge en aquesta trobada, tot i que molts també donen per fet que l’andalusa Susana Díaz farà un pas endavant per disputarli el càrrec.

“En Patxi seria una mena de candidat no hostil per a ningú”, defensen alguns dirigents del PSOE. I el que està clar, coincideix­en tots, és que si Patxi López continués exercint el càrrec de president del Congrés tindria “les mans lligades” a l’hora d’intentar tenir algun protagonis­me rellevant en el congrés federal del PSOE.

Ara bé, a la direcció del Partit Socialista asseguren, per la seva banda, que si intenten mantenir la presidènci­a del Congrés en la nova legislatur­a el seu candidat serà, precisamen­t, Patxi López. “Sens dubte”, conclouen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain