La Vanguardia (Català)

Consells contra la calor (sexual)

- Joaquín Luna

Abans que em perdeu de vista al juliol –sóc dels que gaudeixen amb la Barcelona d’agost–, us vull encolomar uns consells sobre com combatre la calor, a semblança de les television­s, però la de debò: la calor sexual.

Els consells televisius contra la xafogor són apassionan­ts. Apareix un periodista a un quart de quatre de la tarda a Calamocha, al costat d’un termòmetre urbà que marca 39 graus, i entrevista els quatre desgraciat­s que troba pel carrer. –Com combat vostè la calor? –Bevent molta aigua fresca i buscant l’ombra. Després, parla una dietista: –Convé beure molta aigua. I finalment, un cuinetes llumenera remata la informació:

–Cal beure molt líquid i és el moment d’innovar amb una sopa de maduixes silvestres i quinoa.

D’aquesta manera, la televisió dóna per complerta la seva funció de servei públic i l’espectador sobreviu a l’estiu.

Com que a les columnes no calen imatges, m’agradaria donar-vos uns consells contra l’acaloramen­t sexual propi d’aquests mesos (i de passada me’n vaig de vacances més tranquil).

L’estiu sotmet el cos humà situacions extremes que no es donen a l’hivern. Com deia el gran Julio Camba, “no le exijáis nunca a una mujer vestida de verano una moral de invierno” (Sobre casi nada, pàgina 134, editorial El Renacimien­to. 15 euros).

Com es pot combatre la calor sexual a la platja? Naturalmen­t, no anant a la platja. Quina classe de consell esperàveu si us escarxofeu a la sorra amb un llibre avorrit i al cap de cinc minuts ja esteu observant les dones que passegen en tanga, les noies que es posen protector i les parelles descarades?

Per alleujar la calor és molt important controlar l’erecció de platja, suposant que us incomodi desfilar amb la gorra a la mà. Si sou, per exemple, un lector de més de 103 anys, jo us aconsellar­ia que aneu directe a l’aigua sense temor del què diran.

En cas d’erecció involuntàr­ia o inoportuna –típica de marits de naturalesa inapetent que tenen la seva esposa al costat–, cal distreure la ment i pensar en números abans de dirigir-se al mar. Els números vermells, per exemple, rebaixen l’erecció de platja i les ganes de convidar a calamars a la romana els cunyats en una terrassa del passeig marítim.

També hi ha el balconing sexual. És una fórmula emocionant que activa el ritme cardíac, agilita l’acte sexual intrínsec i afavoreix l’autocontro­l perquè la gent és més silenciosa al balcó d’un hotel que a l’interior de l’habitació. Jo sóc partidari del balconing sexual perquè s’està a la fresca i això fa molt estiuenc, sempre que davant de l’hotel no hi hagi la delegació provincial del Partit Popular o l’Escola de Cinematogr­afia i Vídeos Domèstics Joan Capri.

I ni se us ocorri ballar salsa!

Pensar en números, números vermells, fa baixar l’erecció de platja i les ganes de convidar a l’aperitiu

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain