La Vanguardia (Català)

Tots els taxis hauran d’acceptar el pagament amb targeta l’any que ve

- Barcelona

Els taxis de Barcelona estaran obligats a portar lectors de pagament amb targeta bancària a partir de l’1 de gener del 2017. L’Institut Metropolit­à del Taxi (IMET) va proposar d’incorporar aquest element a tots els vehicles per donar resposta a un servei cada vegada més requerit pels usuaris, especialme­nt els turistes.

“No portar-ne genera problemes entre els taxistes que en tenen i els que no”, explica Mercedes Vidal, presidenta de l’IMET i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona. En llocs de gran demanda ordenada en graella, com per exemple l’aeroport del Prat, hi ha hagut conflictes quan un usuari vol pagar amb targeta i ha d’alterar la cua perquè es troba amb un taxista que no l’hi permet.

Per posar fi a aquesta situació, el consell de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) va aprovar ahir definitiva­ment la incorporac­ió al reglament del taxi de l’obligatori­etat de portar datàfon o, si no pot ser, un equivalent en sistemes de pagament mòbil.

Els que no compleixin amb la normativa seran sancionats, tot i que, a petició de diverses companyies del sector, després del període d’al·legacions s’ha incorporat un temps de marge perquè els taxistes puguin portar a arreglar l’aparell en cas d’avaria. Garantir la possibilit­at de pagar amb targeta “és un pas endavant en la modernitza­ció dels taxistes”, apunta Vidal, igual que en el seu moment es va imposar l’emissió de rebut. Fonts de l’AMB apunten que també millora la seguretat del taxista perquè no ha de portar a sobre tants diners en efectiu.

Els conductors tindran tot aquest any per incorporar el datàfon als seus vehicles. Mentrestan­t, totes les altes de vehicles nous o de segona mà i la transmissi­ó de llicències metropolit­anes ja estaran condiciona­des a la incorporac­ió del lector de pagament amb targeta bancària.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain