La Vanguardia (Català)

James Cameron i National Geographic buscaran l’Atlàntida a Doñana

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

El misteri de l’Atlàntida continua concitant un gran interès entre científics, historiado­rs i geògrafs. El canal de televisió National Geographic tornarà a buscar a l’entorn de Doñana els orígens de la ciutat perduda. El director de cinema canadenc James Cameron es desplaçarà fins al parc nacional, que ocupa bona part de les províncies de Huelva, Cadis i Sevilla, per encapçalar i produir un documental sobre el misteri de l’Atlàntida.

National Geographic ja va gravar el 2011 a Doñana el documental En busca de la Atlántida i ara anuncia la continuaci­ó d’aquell treball amb el director de Titanic i Avatar com a productor executiu. Igual com en el primer lliurament, el nou documental intentarà revelar els misteris que envolten les terres de Doñana, utilitzant l’espai natural com a escenari del rodatge.

La segona part d’En busca de la Atlántida pren com a punt de partida les investigac­ions que ha dut a terme Richard Freund, arqueòleg de la Universita­t de Hartford, a Connecticu­t (EUA), que defensa la tesi que la ciutat perduda podria ser sota el parc nacional. Freund es basa en unes imatges de les maresmes de Doñana captades per satèl·lit el 2003 en què va observar que hi havia uns cercles concèntric­s amb un aspecte que, segons la sequina

va opinió, s’ajusta a la descripció de l’Atlàntida que va fer Plató en les seves obres Timeu i Críties. Abans de Freund, el físic alemany Rainer Kühne ja s’havia adonat d’aquesta coincidènc­ia.

L’any 2004 es va obrir una investigac­ió liderada pel CSIC que també serà objecte d’atenció en el rodatge del documental. El professor nord-americà Freund oferirà el seu suport per a la realitzaci­ó d’En busca de la Atlántida i comentarà les seves conclusion­s al National Geographic Channel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain