La Vanguardia (Català)

La continuïta­t de Mariló Montero a ‘La mañana’, en dubte

RTVE planteja renovar els matins després de l’etapa estival que presentarà Silvia Jato

- BARCELONA Redacció

Silvia Jato serà, a partir de divendres vinent, la presentado­ra del magazine La mañana de La 1 de RTVE en substituci­ó de Mariló Montero, que, segons informa l’ens públic, comença les vacances. La presentado­ra prendrà les regnes del programa d’actualitat durant l’època estival, en què s’incorporar­an noves seccions i col·laboradors. Tot i que en principi es tracta d’una substituci­ó temporal d’estiu, alguns portals d’internet han informat que RTVE està buscant rostres per renovar la franja matinal a partir de setembre amb la posada en marxa d’un nou programa a La 1 en el cas que Mariló Montero, que encara no ha renovat contracte, no continuï al capdavant de l’espai. Fa set anys que Montero presenta La mañana de La 1.

Un dels periodiste­s amb més opcions per substituir Montero és Màxim Huerta, que va ser col·laborador d’Ana Rosa Quintana durant deu anys als matins de Telecinco i que ara fa un any que està allunyat de la pantalla petita. El presentado­r valencià ja ha acabat l’enregistra­ment, precisamen­t també perquè s’emeti a la cadena pública, del programa de reportatge­s de viatges i cultura Destinos de película, en què es mostren els racons més cinematogr­àfics de ciutats com ara Londres, París o Nova York.

La decisió sobre el futur de La mañana i de Mariló Montero es prendrà els propers dies. Mentrestan­t, la veterana Silvia Jato conduirà el programa matinal de La 1, una franja que ja va presentar també a l’estiu de l’any 2007. Jato, que sempre serà recordada per haver estat la primera presentado­ra del Pasapalabr­a quan aquest concurs es va estrenar a Antena 3, és llicenciad­a en Ciències Econòmique­s i Empresaria­ls i té una llarga trajectòri­a en televisió. La seva carrera va començar el 1990 a l’autonòmica gallega TVG, des d’on va ser fitxada per Antena 3 per després treballar pràcticame­nt a totes les cadenes nacionals. La seva feina més recent és el programa d’actualitat Boas tardes, a TVG.

 ??  ?? Silvia Jato i Mariló Montero
Silvia Jato i Mariló Montero
 ?? RTVE ??
RTVE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain