La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Tractareu els ous de manera gallinàcia, al capvespre. Fonamental com una caixa forta.

2 Arrenqui el curs amb molts romans. Sorollada de raval. 3 Fòsfor. Nàixer en una nau neològica, com si diguéssim. Transmet valors, actituds i coneixemen­ts, encara que no sigui jugant a jocs de taula. 4 Mato per decapitaci­ó. Privats dels seus atributs sexuals. Li falta una B per constituir la matrícula d’un llibre. 5 Diana Spencer per als amics. Consagrà. Capitost magrebí. Est. 6 Els més rucs que trobareu a totes les cases. Et fatigues i ho defuges. Murs de contenció als Països Baixos.

7 Li treus tot el suc possible. Transgrede­ix el codi moral que sanciona el cristianis­me. 8 Principi d’esperança. Dit de qualsevol au destinada a la caça de l’ànec. Xai. 9 Preposició en una sola lletra. Indoeurope­u com en Vatanen. Flotaríem entre taps de cava. 10 Enllesteix­o els darrers detalls. I,I, I. A les portes de Palestina.

11 No és pas una mera cimera. Clissat. Articulaci­ó inferior. 12 Comença a sentir-se agraciada i, de sobte, tot

es torça. Desviar fons de sis en sis. Es moca per desfer-se del Carboni.

13 Nen molt mogut. L’exercici pulmonar previ a l’elaboració d’ampolles. L’esberlo encerclat de palla. 14 Que té dues síl·labes, i no comença per B. Actuà en conseqüènc­ia en rebre un guardó.

VERTICALS 1 Xumada a la Sherlock Holmes. Receptor d’educació. 2 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Fumalls, brases fumera. De fusta. 3 Figureta de joguina que incita a cridar Bravo! Mineral d’estructura laminosa o foliàcia. Cap cosa. 4 D’oca que no respira. Univerista­t Social de Palafrugel­l. Comença a rivalitzar. Iode.

5 Expressen la seva hilaritat. Faci la verema. Al capdavant de la Blancaneus. 6 Assequen. Petonàs allà on l’esquena perd el seu nom. 7 El primer de tots. Construcci­ons verbals que amaguen l’ou, entenen que les paraules són ovípares. Excrescènc­ia. 8 Xavier Rius Ulibarri. Dissipà la temptació d’una declaració unilateral d’independèn­cia. Comença a saber de tot. 9 No és pas una mera cimera. Caces sense vocalitzar. Distribuir cabals. 10 S’acostuma. Pradenc, també. As. 11 Bado i em quedo sense oxigen. S’ho empescaren. Fuig sense pronunciar ni ais ni uis. 12 Relatiu als bruixots celtes més cèlebres gràcies a Astèrix i Obèlix. Dit dels nuclis que tenen el mateix nombre de protons i neutrons. 13 Armes vincladiss­es d’arquitecte­s. Hi trobà lloc. La roba més fina de Badalona. 14 Els penjolls més útils de la selva. Col·loqui.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain