La Vanguardia (Català)

Les galeries Mayoral i Barbié, a la fira d’art de Londres

Masterpiec­e Fair reuneix 150 expositors de tot el món

- JOSEP PLAYÀ MASET Barcelona

Dues galeries de Barcelona, la Mayoral i la Barbié, seran presents a la Masterpiec­e Fair que se celebra a Londres entre demà i el dia 6 de juny. Són també l’única representa­ció espanyola en una fira en què participen més de 150 galeries de tot el món.

La galeria Mayoral, que va per quarta vegada a la fira londinenca, presenta un estand inspirat en el llibre Trajectoir­e du rêve (Trajectòri­a del somni) escrit per André Breton i publicat el 1938. L’obra selecciona­da està relacionad­a amb el món del somni i es presenta en un espai amb un disseny especial, tot pintat de blau, on les peces estan penjades com si fossin constel·lacions. Entre les peces més destacades mereixen ser remarcades 3 black leaves, 5 white leaves, 2 red leaves (1960), d’Alexander Calder; Anatomies (1937), de Salvador Dalí, i Personnage­s et oiseaux dans la nuit ,de Joan Miró, que tal com concreta el mateix artista a l’obra va ser pintada a Barcelona l’11 de novembre del 1942. També es posen a la venda cinc obres més de Joan Miró i quatre de Dalí, entre les quals, un curiós dibuix sobre La casa surrealist­a (1942) i el guaix Màquina de cosir paraigua (1951). Però també s’ofereixen obres de René Magritte, Joan Ponç, Modest Cuixart, Joan-Josep Tharrats i Moisès Villèlia.

La galeria Mayoral té actualment una exposició oberta a la seva galeria de Barcelona sobre Dau al Brossa, comissaria­da per Glòria Bordons. Abans havia fet altres exposicion­s sobre Modest Cuixart i Joan Ponç, amb l’assessoram­ent d’Arnau Puig, culminant així un cicle sobre el grup Dau al Set. A la seva galeria de Verdú n’hi té una altra dedicada a Tharrats.

La galeria Barbié, que es presenta per tercera vegada a la fira de Londres, també opta pels artistes espanyols més influents del segle XX, des dels mestres cubistes com Juan Gris i María Blanchard, amb bodegons sobre tela, fins a l’art de Juli González, gestat durant la Guerra Civil. De l’informalis­me participa Antoni Tàpies, amb un mural matèric del 1958 que ha estat present en diferents exposicion­s. També hi ha una obra de Joan Miró dels anys setanta i una altra de Miquel Barceló del 1986. Com autors estrangers inclou obra de Jean Arp, Anthoni Caro, Fernand Léger i Victor Vasarely.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain