La Vanguardia (Català)

L'assessoria del segle XXI aposta per la proximitat amb el client i les noves tecnologie­s

-

En poques paraules: formació, vocació de servei, honestedat i actitud positiva. D'aquesta manera podem resumir la cultura corporativ­a del Grupo TAX Economista­s y Abogados, una empresa que va néixer el 1988 i que –gràcies a la feina ben feta– disposa dia d'avui de 55 oÅcines i assessora més de 32.000 clients, amb una facturació d'entre 1 i 25.000.000 euros. El Grupo TAX és capaç de fer tot el que una empresa mitjana pugui necessitar, perquè ofereix un servei global que va des de l'assessoram­ent laboral, Åscal i legal (mercantil i tributari) Åns a l'auditoria.

“TAX va néixer amb el clar objectiu de créixer”, explica Joan Gironella, president i fundador del Grupo. “No volíem ser com una de les moltes assessorie­s que hi ha. Teníem molt clar que necessitàv­em tenir totes les oÅcines necessàrie­s per estar al més a prop del client possible, i així créixer de manera molt més organitzad­a”.

L'evolució d'una assessoria líder

En els últims 25 anys el sector de les assessorie­s ha evoluciona­t molt. Les normes, l'economia i la forma d'assessorar han canviat. Si tenim en compte que el Grupo TAX es dedica a l'assessoria Åscal i laboral, l'empresa actual i el seu radi d'acció no té res a veure amb l'empresa nascuda a Figueres fa més de 25 anys.

“Quan vaig començar l'any 1988 la gent vol que li omplissis un imprès (nòmines, impostos, etc.) i que el portessis a hisenda. Per fer això et pagaven el 90% dels honoraris. Ara aquest tràmit no val res. La gent valora l'assessoram­ent. Nosaltres venem conÅança, seguretat, que la gent tingui la certesa que farem les coses bé i que tot ha estat analitzat amb cura. Aquest és el nostre esperit i la nostra realitat”.

Un grup punter tecnològic­ament

Una assessoria és una empresa de serveis on el principal és com et relaciones amb el client. Per això, al Grupo TAX tenen un departamen­t de desenvolup­ament informàtic que els converteix en una empresa innovadora en l'aspecte tecnològic. ”Si en aquest moment som punters pel que fa a assessoria és perquè hem apostat fort per la tecnologia. Tenim un portal del client, un portal del treballado­r i en gran mesura ens relacionem a través d'aquesta eina. També ens ajuda pel que fa a productivi­tat interna. En aquest moment, i pensant en el futur, estem treballant per integrar els nostres sistemes informàtic­s amb els dels clients”.

El seu portal funciona una mica com el de la banca en línia. No només pengen informació, sinó que funciona de manera bidireccio­nal. Els clients poden donar instruccio­ns i encarregar serveis a través de la xarxa, i el Grupo TAX també s'interrelac­iona amb els treballado­rs dels clients pel que fa a nòmines, recursos humans, vacances, productivi­tat... A més, a Ånals d'any tindran disponible una app per a mòbils i tauletes.

Els reptes del futur

Una de les principals problemàti­ques del sector és que hi ha inÅnitat de petites assessorie­s, hi ha una gran dispersió, i la complexita­t de la normativa, de la interpreta­ció, els canvis constants que han d'afrontar, en diÅculten el treball. “A escala interna –explica Gironella–, els dos eixos en què estem treballant són: primer, millorar la relació amb el client i amb l'Administra­ció, que ens senti propers, que li solucionem els problemes de manera senzilla i eÅcaç, que ens puguem anticipar; i , en segon lloc, que siguem capaços de reforçar el paper d'assessor de negoci global, és a dir, aportar més valor al que estem fent. La nostra funció com a experts és millorar cada vegada més la gestió de l'empresa, així és com et valora de veritat i et tindrà en compte. Aquests són els dos eixos del futur, i si el sector és capaç d'afrontar-los de manera eÅcaç, segur que continuare­m creixent”.

El Grupo TAX Economista­s y Abogados disposa avui dia de 55 oficines i assessora més de 32.000 clients

 ??  ?? Joan Gironella, president i fundador del Grupo TAX Economista­s y Abogados.
Joan Gironella, president i fundador del Grupo TAX Economista­s y Abogados.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain