La Vanguardia (Català)

L’Argentina ara demana a Messi que no deixi la selecció

-

“No te’n vagis, Lio”. La frase apareix des de dilluns als panells electrònic­s que serveixen per advertir dels problemes de trànsit als carrers de Buenos Aires. Fins aquest punt arriba ara el clamor perquè Messi, durant tants anys apallissat per premsa i afició argentina, faci marxa enrere i reconsider­i retirar-se de la selecció.

“Sisplau no renunciïs, no els facis creure [als meus alumnes] que en aquest país només importa guanyar i ser el primer”. És un extracte de la carta oberta que la mestra Johana Fucks va escriure a Leo, en què criticava la societat basada en l’èxit i els qui han atacat Messi pressionan­t-lo i personific­ant en ell les derrotes. La missiva de Fucks s’ha viralitzat a internet i la professora no para de donar entreviste­s, mentre que el crac guardava fins ahir silenci després que l’albicelest­e tornés dilluns a la nit a Buenos Aires, sense que cap jugador fes declaracio­ns. Malgrat la pluja, desenes de seguidors van anar a rebre el futbolista del Barça per demanar-li que no se’n vagi.

“Lionel Messi és el més gran que tenim a l’Argentina i se l’ha de cuidar”

Fins i tot el president Mauricio Macri s’ha implicat en aquesta qüestió. El mandatari va telefonar ahir al davanter per convence’l. “Li vaig dir que no faci cas de les pavadas [ximpleries] que es diuen perquè, la veritat, tots n’estem molt contents”, va explicar Macri a la Casa Rosada abans del consell de ministres. “Lionel Messi és el més gran que tenim a l’Argentina i cal cuidar-lo”, va afegir, desqualifi­cant els qui l’han criticat. El president va indicar: “És un regal de Déu tenir el millor jugador de futbol del món en un país tan futboler com el nostre”. També va recordar: “Fa dos tornejos que la selecció argentina no perd ni un partit”.

A sobre, Maradona, que va encapçalar les crítiques a Leo consideran­t que no té “personalit­at per ser líder”, es presenta ara com el seu gran defensor. “Han deixat Messi tot sol i jo no el vull deixar sol, per això vull parlar amb ell: per lluitar contra tots els que l’han deixat sol, del primer a l’últim dirigent”, va declarar Maradona, que la setmana passada va advertir els jugadors que si perdien la final de la Copa Amèrica no tornessin al país. “Messi ha de continuar a la selecció”, diu ara el Pelusa.

Mentrestan­t, l’arruïnada i desgoverna­da federació argentina va confirmar Gerardo Martino com a tècnic per dirigir l’albicelest­e als Jocs Olímpics de Rio.

EL PRESIDENT MAURICIO MACRI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain