La Vanguardia (Català)

Taxes congelades

- Barcelona

Les taxes de les universita­ts catalanes mantindran els preus de l’any passat.

El decret de preus públics universita­ris de Catalunya per al curs 2016-2017 aprovat ahir pel Govern manté les taxes al mateix preu que el curs passat (sense aplicar l’increment del 0,3% de l’IPC), per la qual cosa no recull la retallada prevista en els pressupost­os que no va arribar a aprovar el Parlament. Aquesta proposta va ser presentada a la Junta del Consell Interunive­rsitari de Catalunya (CIC), integrada pels rectors i els presidents dels Consells Socials de les universita­ts. També ahir es van conèixer els preus universita­ris a la Comunitat de Madrid. El govern de la comunitat ha decidit abaixar les taxes un 5% en els graus i un 10% en els màsters. Aquest descens es produeix després d’haver-se reduït un 10% l’any anterior. Altres comunitats com Galícia i Andalusia han mantingut els mateixos preus universita­ris que el curs anterior.

A Catalunya, per quart any consecutiu, els preus màxims dels crèdits matriculat­s per primera vegada seran els mateixos: 25,27 euros per als estudis de coeficient A (correspone­nts a graus d’Economia, Dret, Administra­ció d’empreses i d’altres), 35,77 euros per als de coeficient B (Arquitectu­ra, Belles Arts, Biologia o Comunicaci­ó Audiovisua­l, per exemple) i 39,53 per als de coeficient C (Medicina i Infermeria). També es congelen els preus en les repeticion­s de matrícula, màsters, doctorats i serveis acadèmics administra­tius. En el cas dels màsters que no habilitin per a l’exercici d’activitats profession­als regulades, es manté l’opció de rebaixa de fins i tot un 30% sobre el preu de crèdit.

La Secretaria d’Universita­ts i Recerca manté la bonificaci­ó del 50% a tots aquells estudiants que quedin exclosos dels ajuts estatals del Ministeri d’Educació en tenir una nota inferior al 5,5, malgrat complir amb els requisits econòmics establerts. Catalunya gasta 4,1 milions d’euros anuals en aquest concepte. Així mateix les beques Equitat mantindran la bonificaci­ó que les enginyerie­s tenen des del curs 2013-2014 després del canvi de coeficient d’estructura.

El decret de preus també preveu la possibilit­at que les universita­ts ajudin els estudiants que es trobin en circumstàn­cies personals sobrevingu­des. L’única novetat del decret per al proper curs és la introduïda, a petició de les universita­ts, perquè els seus consells socials puguin fixar els preus del cost de la tramesa dels títols als estudiants que ho demanin.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain