La Vanguardia (Català)

El Govern hi veu una conxorxa i l’oposició li exigeix responsabi­litat

- ÀLEX TORT MAITE GUTIÉRREZ Barcelona

Govern i oposició van topar ahir a l’hora de valorar les conseqüènc­ies polítiques de la investigac­ió policial sobre presumptes casos de corrupció a ajuntament­s governats per CDC. L’Executiu català va posar al centre de la diana el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que van acusar de ser “l’autor intel·lectual” de l’operació policial d’ahir. La portaveu del Govern català, Neus Munté, va qualificar d’“escàndol” que els escorcolls s’anunciïn abans que es facin als mitjans de comunicaci­ó, que eren presents als ajuntament­s abans que la policia. Francesc Sànchez, responsabl­e de règim intern de CDC, va coincidir en el diagnòstic i va afegir que les actuacions sobre alcaldes convergent­s pretenen “fer mal al partit i al procés” independen­tista.

Fonts del ministeri van negar qualsevol implicació del ministre, que, van afegir, ignorava que ahir s’hagués de produir aquesta operació que està sota secret de sumari del jutjat número 1 del Vendrell.

Els grups de l’oposició al Parlament van qualificar “d’excusa” els arguments del Govern. “El comportame­nt mafiós de Fernández Díaz no pot ser coartada de les pràctiques corruptes que s’han fet sota el paraigua de CDC”, va etzibar el portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela. Des de la CUP, el diputat Albert Botran va assenyalar que “la guerra bruta de l’Estat no pot tapar la corrupció” a Catalunya. En aquest sentit, el diputat de Ciutadans Fernando de Páramo va recordar que la investigac­ió policial arrenca per la denúncia d’una regidora d’ERC a Torredemba­rra. Tant el grup d’Inés Arrimadas com el PP de Xavier García Albiol han demanat la compareixe­nça al Parlament del president de la Generalita­t, Carles Puigdemont, perquè expliqui davant el ple les seves presumptes responsabi­litats en la contractac­ió d’Efial quan era alcalde de Girona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain