La Vanguardia (Català)

Sylvester Stallone fa 70 anys amb l’agenda plena de projectes

L’actor encarnarà sengles mafiosos italoameri­cans en un film i una sèrie

- GABRIEL LERMAN Los Angeles

Dilluns se’l va veure transitant pels passadisso­s de l’aeroport internacio­nal de Los Angeles acompanyat de la seva tercera esposa, Jennifer Flavin, i les seves tres esveltes filles Sophia, Sistine i Scarlet, de 19, 17 i 13 anys. Passaports en mà, era obvi que tots csilinc es dirigien a alguna localitat exòtica per celebrar avui els 70 anys de l’actor.

A Sylvester Stallone se’l veia distès, enfrontant-se a les càmeres dels paparazzis amb el somriure d’un triomfador. I és que no hi ha cap altra manera de descriure aquest home que continua gaudint de l’èxit en plena forma mentre que molts dels seus contempora­nis han caigut en l’oblit o continuen treballant ocasionalm­ent en papers de repartimen­t.

El gener passat es va emportar el Globus d’Or al millor actor de repartimen­t pel seu treball a Creed, una seqüela inusual de Rocky en què encarna per setena vegada el seu personatge més famós. I al cap d’un parell de mesos es va disputar l’Oscar pel seu treball al film, tot i que va perdre, acompanyat pels actors de moda com Tom Hardy, Mark Ruffalo i Christian Bale, contra el gran mestre del teatre Mark Rylance.

Eternament qüestionat pel seu talent davant les càmeres, a Sly els dos reconeixem­ents li van servir com una manera de revalidar aquella primera nominació a l’estatueta daurada obtinguda el 1977 per Rocky, una pel·lícula que també va obtenir una candidatur­a al millor guió original.

En una indústria en què les grans trajectòri­es serveixen menys que el que va recaptar el seu últim film, els 173 milions de dòlars obtinguts per Creed arreu del món –gens malament tenint en compte que la pel·lícula en va costar 35– garanteixe­n que avui continuï estant de moda i que cada dies arribin nous projectes al seu agent.

Ja ha filmat una participac­ió especial a la segona part de Guardianes de la galaxia, que arribarà als cinemes el maig que ve, i ha posat veu a una pel·lícula de dibuixos animats realitzada parcialmen­t a Espanya, Animal crackers, en què també participen Emily Blunt i Danny DeVito. Tot i que ara per ara analitza quin serà el seu següent paper protagonis­ta, tot sembla indicar que serà a Scarpa, on donarà vida al llegendari mafiós italoameri­cà Gregory Scarpa (1928-1994), que es creu que va matar entre 70 i 80 persones. El projecte el dirigirà Brad Furman, el realitzado­r de L’innocent, protagonit­zada per Matthew McConau- ghey, i que actualment promociona el seu film més recent, The infiltrato­r, que ha rebut una crítica formidable a la revista Variety i que podria valer una segona nominació a l’Oscar a Bryan Cranston.

En un temps en què la televisió és gairebé més prestigios­a que el cinema, Stallone també es prepara per debutar com a protagonis­ta a la pantalla petita amb Antoine Fuqua. La minisèrie es dirà Omertà i estarà basada en l’últim llibre que va escriure Mario Puzo, l’autor d’El padrí, abans de morir. També hi interpreta­rà un capo mafiós italoameri­cà, en aquest cas de ficció, Raymonde Aprile.

Ara per ara la prioritat és celebrar. Sylvester Stallone ja sap que res no és impossible en la seva sorprenent carrera i que, amb la serenitat que dóna l’edat i una situació financera ben resolta, tot passa per saber esperar que cada cosa es posi al seu lloc.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sly, Rambo, Rocky. Stallone al festival de Santa Barbara el febrer passat (esquerra) i als seus dos films més cèlebres, Rambo (1982) i Rocky (1976)
Sly, Rambo, Rocky. Stallone al festival de Santa Barbara el febrer passat (esquerra) i als seus dos films més cèlebres, Rambo (1982) i Rocky (1976)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain