La Vanguardia (Català)

Forn alerta de la degradació de la ciutat

El portaveu de CiU critica la gestió de Colau davant la proliferac­ió de manters i defensa una estratègia d’internacio­nalització de la marca Barcelona

- BARCELONA Redacció

La proliferac­ió del top manta i l’ocupació descontrol­ada del passeig Joan de Borbó és “l’exemple més clar de la degradació de l’espai públic que està experiment­ant la ciutat”, segons va valorar ahir el portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, durant la seva primera intervenci­ó en un esmorzar informatiu al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya. La degradació també la veuen els convergent­s en l’activitat econòmica i la vida institucio­nal del Consistori.

Forn va apostar per defensar la convivènci­a a l’espai públic fent complir les normes per aconseguir una ciutat més amable i cívica. És un dels cinc eixos al voltant dels quals girarà l’activitat política del principal partit de l’oposició durant els pròxims anys. Altres línies mestres són l’establimen­t d’un salari mínim de ciutat, l’impuls de l’economia verda, un nou model de col·laboració públicopri­vada i la defensa d’una estratègia d’internacio­nalització que reforci el paper de Barcelona a nivell mundial en aspectes com el de les tecnologie­s de la comunicaci­ó i la investigac­ió.

En aquest sentit, el portaveu convergent va proposar que la capital catalana opti a ser la nova seu de l’Agència Europea de Medicament­s, actualment ubicada a Londres però que presumible­ment haurà de traslladar-se a una altra ciutat per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. “La tradició industrial farmacèuti­ca de la ciutat la faria mereixedor­a d’acollir aquest organisme comunitari”, va apuntar Forn després de recordar que als anys noranta Barcelona ja va intentar ser la seu d’aquesta agència sense èxit. Per Forn, és necessari treballar per tenir una estratègia respecte a les oportunita­ts que el Brexit pot representa­r per a Barcelona, i va instar els responsabl­es municipals a lluitar per aconseguir l’objectiu, ja que altres països com Suècia i Dinamarca ja hi estan treballant.

Forn tampoc no va estalviar crítiques sobre l’entrada dels socialiste­s al govern municipal. El convergent va criticar la falta de voluntat de BComú per buscar consensos que facilitin la presa de decisions. “No només no dóna una majoria, si no que ha reduït les opcions de pacte”, va valorar Forn. “Encara que sembli paradoxal, ha constituït un govern de quinze regidors que és més feble que el d’onze”, va afegir.

La conferènci­a de Joaquim Forn, davant més de 300 persones, va ser precedida per unes paraules del president del grup municipal, Xavier Trias, que va enaltir la figura del seu successor i va defensar que “en un any de govern de Colau s’han aturat projectes i s’ha perdut autoritat”, mentre que, segons l’exalcalde, CiU ha demostrat que tenia model. Joaquim Forn va ser preguntat si serà el pròxim alcaldable de CiU i, com altres vegades, va assegurar que la seva voluntat és presentar-se al procés de primàries quan arribi el moment.

CiU proposa que Barcelona aprofiti el ‘Brexit’ i opti a ser seu de l’Agència Europea de Medicament­s

 ?? KIM MANRESA ?? El portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Forn, va estar acompanyat de l’exalcalde Xavier Trias
KIM MANRESA El portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Forn, va estar acompanyat de l’exalcalde Xavier Trias

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain