La Vanguardia (Català)

Madrid estudia celebrar el dia sense banyador a les piscines

- Efe

La direcció general d’Esports ha traslladat als districtes de la ciutat de Madrid la proposta de celebrar el “dia sense banyador” o el dia amb “banyador opcional” a les piscines municipals feta per l’Associació pel Desenvolup­ament del Naturisme (ADN) de la Comunitat. La iniciativa, que pretén normalitza­r la pràctica naturista, la va difondre ahir la portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament, Esperanza Aguirre, que la va qualificar de “l’ocurrència del dia” al debat sobre l’estat de la ciutat.

La regidora de Cultura i Esports, Celia Mayer, va explicar que la direcció general d’Esports tramita la proposta ciutadana i que s’espera que els districtes decideixin si l’accepten o no. Segons el director general d’Esports, Francisco Javier Odriozola, fins ara només ha contestat un districte, el de Puente de Vallecas, que ha considerat que “el perfil dels usuaris no aconsella autoritzar el dia sense banyador”.

El president de l’ADN, Ismael Rodrigo, afirma que l’objectiu és “normalitza­r la nuesa en piscines com passa a la majoria de les platges i sense molestar ningú”. Igualment, va recordar que el 2010, després de negociar-ho amb l’aleshores rector de la Universita­t Complutens­e de Madrid, Carlos Berzosa, hi va haver una jornada similar a la piscina d’aquest centre universita­ri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain