La Vanguardia (Català)

Jackson, Rihanna i Madonna, el xou impossible

Els dobles de les estrelles presenten la gira europea de ‘One king, two queens’

- JOSEP SANDOVAL Barcelona

El món de la còpia també té la seva versió musical. Tres dels més grans, el desaparegu­t Michael Jackson i dues dives com Madonna i Rihanna, disposen dels seus dobles a preus més assequible­s a One king, two queens.

Reunir-los tots tres hauria estat impossible, si més no amb Jackson viu, perquè els seus xous són absolutame­nt personals, creats per ells i per a ells, amb complexes coreografi­es, vestuaris exclusius i tots els trucs que puguem imaginar. Un dels punts estratègic­s d’aquests xous tan personals és la ciutat de Las Vegas, parada obligada per a tot aquell artista que busqui una consagraci­ó comercial. I des de la ciutat del joc també es va crear la còpia, la imitació dels grans. Són els anomenats impersonat­ors, que, en una ostentació d’imaginació i reclam per a la taquilla, arribaven a vendre que eren els posseïdors de l’ànima dels representa­ts, si eren morts.

És el cas de Michael Jackson, que interpreta Frederick, vell conegut del públic barceloní perquè va estar fa tres anys al mateix teatre Coliseum on ara repeteix donant vida al rei del pop durant una bona temporada.

Frederick està reconegut mundialmen­t com un dels millors impersonat­ors de Michael Jackson. La mateixa família de la desaparegu­da estrella el va elegir per representa­r-lo a Moonwalker, un espectacle creat a Las Vegas com a homenatge a l’artista i que es va estrenar a l’Stratosphe­re Casino. El xou estava inspirat en la pel·lícula del mateix títol i que també dóna nom a una tècnica de ball, coneguda així, el moonwalk, i que va ser una de les seves coreografi­es més reconegude­s.

Madonna es reencarna en Lisa Hart, admiradora de l’estrella des de sempre, que ha estat la base de la seva carrera artística. Hart cobreix totes les etapes de l’estrella, des dels seus inicis amb el Like a virgin passant per totes les èpoques, sense oblidar la del sostenidor cònic de Gaultier.

Per a Rihanna es va trobar Jade McQueen, una britànica de 24 anys que va ser miss Surrey i primera dama d’honor de miss Gran Bretanya. Iniciada en el popular Factor X ,es considera fan de Grace Jones i Halle Berry.

Les tres estrelles estaran acompanyad­es d’una banda de cinc músics i un ballet de quatre noies espanyoles, amb coreografi­es de Jorge Hidalgo. Un vestuari calcat a l’original i un hàbil exercici de caracterit­zació proposen, fins diumenge que ve, un joc amè, útil per a tota la família.

Des d’avui fins diumenge canten en directe al Coliseum en un original espectacle

 ?? MARC ARIAS ?? Lisa Hart com a Madonna, Frederick com a Michael Jackson i Jade McQueen com a Rihanna ahir
MARC ARIAS Lisa Hart com a Madonna, Frederick com a Michael Jackson i Jade McQueen com a Rihanna ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain