La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Tastares el meló entre platerets de percussion­ista. Felines com el gran Bill, creador del primer imperi informàtic. 2 Prega. El llom submergit en tota mena de líquids. Denominaci­ó d’origen.

3 S’aïri. Lloaran els gavanencs i les gavanenque­s. 4 Nimfa dels boscos, segons la mitologia grecollati­na. Teixits de cotó no tan fins com la percala, originaris de la localitat índia de Calicut. 5 Centímetre­s cúbics. Enterro explosius per transforma­r un terreny en intransita­ble. Mesura d’aliment que abasta dues notes. Acaba com comença. 6 A l’interior de La Haia. Cançó per a fer adormir els infants. Gosada, però sense vocalitzar. 7 Anotació al pentagrama. Fatigaran. Boa escapçada. 8 En un tres i no res. En reforcis la part inferior. En un cert sentit, companya explosiva de la CNT. 9 Instrument de vent dels antics grecs, molt semblant a la flauta de Pan. Transparen­t i fràgil.

10 La consonant que borda. Matrícula de navegant pel ciberespai. Paradís. Dilatat. 11 Governador d’un

castell. Acumulació excessiva de líquid en l’espai interstici­al. Res no és. 12 Al final, era nivi. Aquesta és de les que es mareja. Os. 13 Tractant de bestiar. El cap d’en Torquemada. Hac de camuflatge. 14 T’afartis d’anar a viure en tendes de campanya índies. En redueix la longitud.

VERTICALS 1 Navegant de bolina (i cobrant). Escantona. 2 Saturació d’un líquid amb aire. Deslliurat gràcies a en Papasseit. 3 Agitació en un concert d’Els Pets. Pati interior envoltat de pòrtics. Faci créixer en alt més que no pas en ample. 4 Parim cabrits. Vista zenital en moviment. British Petroleum. 5 As. Facin créixer el ramat. Inexpert. 6 L’embarcació més vista pels italians. Malmeten el llegat el 9N. Jornades. 7 Comença a edificar. Company oficial per la via matrimonia­l. El metall més noble.

8 La corda del penjat. Nimfes que, segons la mitologia grega, habitaven les aigües. Est. 9 Abundàncie­s. Antiguitat­s vitals. 10 Protegeix les vores d’un riu. Ven desordre. Sí provençal que presideix Occident. 11 Agressions a la sala de billars. S’instal·li entre el brancatge a la vora de l’antiga carretera de la costa que travessa el Maresme. La mena de pinxo que esdevé broqueta, i no pas burxeta. 12 En un tres i no res. El mar conegut per la seva capacitat per crear camins secs. En un cert sentit, bota. Res no és. 13 Antiguitat vital. Sobrellom, d’origen incert. Martellet del jutge Artur. 14 Bajanada. Substància que conté Y.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain