La Vanguardia (Català)

Formigues de gran volada

El programa de Pablo Motos tanca la novena temporada amb prop de tres milions d’espectador­s de mitjana

- BARCELONA Redacció

El hormiguero 3.0 tancarà curs televisiu dilluns que ve (amb Enrique San Francisco de convidat) havent-se consolidat com a líder absolut a la seva franja horària, per segon any consecutiu, amb una mitjana de 2,9 milions d’espectador­s (2.887.000) i el 15,4% de quota de pantalla. Són xifres que posen la cirereta als deu anys de televisió de l’espai conduït per Pablo Motos i les seves inseparabl­es formigues Trancas i Barrancas, que produeix 7yAcción per a Antena 3. A més a més, és el programa més vist de la televisió en temporada i l’únic que supera els 40 milions de seguidors en la seva audiència acumulada.

El programa va emetre les seves primeres quatre temporades a Cuatro i després de passar a Antena 3 ha anat augmentant la seva audiència fins a arribar al seu màxim històric en la temporada actual, després de pujar 1,8 punts respecte al curs anterior. “Ha estat un any fabulós, diria que un dels més importants de la meva vida”, resumeix Motos a l’hora de fer balanç d’una temporada durant la qual el programa també ha rebut el premi Nacional de Televisió.

A més a més, les emissions més vistes del programa en la seva història han estat aquesta temporada, en un rànquing encapçalat per Bertín Osborne que va superar, per primera vegada, la barrera dels quatre milions d’espectador­s (4.172.000). La segona emissió més vista la va protagonit­zar Jorge Lorenzo, amb 3.880.000 espectador­s. També ha registrat aquesta temporada els programes amb més quota de pantalla: la més alta la té Pablo Iglesias (21,7%), seguit d’Alejandro Sanz (20,5%) i de Bertín Osborne (20,4%).

I, per tancar el seu històric balanç d’audiències, aquesta temporada el programa s’ha convertit en el rei del minut d’or aglutinant el 47% dels minuts més vistos a la televisió dels dies que s’ha emès (exceptuant-ne emissions esportives). També durant aquest curs el programa va aconseguir superar per Nadal els dos milions de seguidors a Twitter. De fet, el Twitter del programa és el més seguit de la televisió a Espanya, i ara mateix té més de 2.225.000 seguidors, mig milió més que en el tancament de temporada de l’any passat. El Facebook del programa té 1,2 milions de seguidors. El programa tornarà el dilluns 5 de setembre, tot i que durant l’estiu se n’emetran reposicion­s.

 ??  ??
 ?? ATRESMEDIA ?? El programa que va tenir com a convidat Bertín Osborne, el més vist
ATRESMEDIA El programa que va tenir com a convidat Bertín Osborne, el més vist

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain