La Vanguardia (Català)

Salim Ismail porta a Espanya l’obra ‘Organizaci­ones exponencia­les’

El supervende­s està considerat un dels millors llibres de negocis actuals

- MERITXELL PAJUELO TOLEDO Barcelona

Salim Ismail, fundador i ambaixador de Singularit­y University, un centre impulsat per gegants com la NASA i Google, va presentar ahir a Barcelona el seu supervende­s Exponentia­l organizati­ons (Organizaci­ones exponencia­les), un títol escrit en coautoria amb el periodista especialit­zat en tecnologia Michael Malone i l’emprenedor Yuri van Geest, i que des d’ara també té també versió en castellà. El llibre planteja els reptes i les oportunita­ts de convertir-se en una organitzac­ió exponencia­l, és a dir, en un negoci que té una estructura petita però que és capaç d’incrementa­r fins a deu vegades els seus guanys constantme­nt.

Ismail, que va néixer a Hyderabad (Índia) i que actualment resideix a Silicon Valley, es reinventa cada cinc anys. Diplomat en Teoria Física i Computació per la Universita­t de Waterloo, va ser vicepresid­ent de Yahoo i va crear diverses empreses, start-ups com PubSub o Angstro, que va vendre a Google el 2010. El seu últim projecte és la Singularit­y University, amb base a Silicon Valley, i la missió del qual és educar i inspirar els líders dels nous temps de la macrorevol­ució tecnològic­a.

En la presentaci­ó de Organizaci­ones exponencia­les va expressar que el que pretén amb la seva obra és remarcar el fet que el món es troba en un punt d’inflexió en la manera com es construeix­en els negocis. Va explicar que fins avui totes les empreses estaven basades en recursos limitats, però que ara es pot observar un nou model sense limitacion­s. Un exemple d’això són empreses com Airbnb o Uber, que no tenen fronteres en el negoci del lloguer d’habitacion­s o en el dels cotxes. Considera que això és un desafiamen­t als fonaments mateixos de la manera de fer els negocis, i

“Per poder ser més competitiu cal crear un paradigma totalment nou”, afirma Ismail

posa en el nucli central del seu pensament l’adaptació de les companyies i organitzac­ions existents a aquest nou ritme de canvi.

Al llibre, els autors asseguren que moltes de les empreses que actualment són líders en les seves respective­s indústries estan destinades a desaparèix­er si no es converteix­en en organitzac­ions exponencia­ls, però més que buscar impactar de manera negativa en els empresaris, la seva intenció és despertar la consciènci­a d’aquells que encara són a temps de transforma­r els seus negocis en exponencia­ls: “Per poder ser més competitiu és necessari pensar en les coses d’una manera diferent, crear un paradigma totalment nou”.

Segons la seva opinió, el futur pot ser molt optimista; tot i això, les organitzac­ions més tradiciona­ls han de saber que la seva continuïta­t depèn de com d’innovadore­s puguin arribar a ser. Aquest, diu Ismail, és el veritable repte en l’actualitat.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Salim Ismail en la presentaci­ó de la versió en castellà del supervende­s Organizaci­ones exponencia­les
XAVIER CERVERA Salim Ismail en la presentaci­ó de la versió en castellà del supervende­s Organizaci­ones exponencia­les

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain