La Vanguardia (Català)

Quatre detinguts per blanqueig en una famosa discoteca d’Eivissa

L’amo d’Amnesia va ser arrestat juntament amb el seu fill i el comptable del local

- DAVID GILABERT

Durant més de dotze hores es va prolongar ahir l’escorcoll policial de la popular discoteca Amnesia d’Eivissa que, de moment, se salda amb la detenció del propietari, Martín Ferrer, i tres persones més. Tots, presumptam­ent implicats en una trama relacionad­a amb el blanqueig de capitals i contra la hisenda pública. Es tracta d’una trama amb ramificaci­ons a Palma i Barcelona. Agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil amb agents de l’equip de delinqüènc­ia organitzad­a i antidrogue­s (Edoa), acompanyat­s per membres de l’Agència Tributària, es van personar ahir a les oficines barcelonin­es on es pressuposa que hi ha l’empresa responsabl­e de la comptabili­tat de la discoteca.

A més, també es van registrar diverses societats vinculades amb la sala de festes, així com un vaixell que ahir estava atracat al port eivissenc. De manera paral·lela també s’ha registrat una empresa d’informàtic­a de l’illa, que suposadame­nt presta el servei informàtic a tot el grup empresaria­l.

Fonts policials van confirmar que el macroopera­tiu continuarà durant els propers dies, ja que els agents també tenen ordre de registrar diverses caixes fortes de diferents entitats bancàries ubicades a Eivissa i Barcelona i que estiguin a nom dels implicats o de les societats investigad­es. Tampoc no es descarten noves detencions així com el precinte de la discoteca, que arribaria en plena temporada turística.

Es tracta d’una operació que es troba sota secret de sumari i dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 d’Eivissa, que ha requerit la col·laboració de nombrosos efectius policials traslladat­s expressame­nt a l’illa. De fet, la Guàrdia Civil va irrompre a la discoteca minuts abans de les vuit del matí poc després del tancament i amb alguns clients enca- ra a l’aparcament. Molts d’ells estupefact­es ja que l’arribada dels efectius policials es va produir a bord d’un helicòpter i encaputxat­s.

Després d’accedir a la discoteca, Martín Ferrer va ser detingut juntament amb el seu fill, així com el comptable, que es trobaven a l’interior. Una quarta persona també va ser arrestada durant els escorcolls que es van realitzar en presència dels detinguts, que de manera progressiv­a van ser trets del local per tornar-hi hores més tard.

El desplegame­nt de la Guàrdia Civil, de gran magnitud, va impedir que durant tot el dia diferents camions de repartimen­t poguessin accedir al recinte de la discoteca, que finalment no va poder obrir ahir les seves portes, malgrat que els promotors de la festa van anunciar durant tot el dia

L’operació policial es va dur a terme amb un helicòpter en el qual van arribar agents encaputxat­s

l’esdevenime­nt a les xarxes socials davant les insistents preguntes del públic. Una circumstàn­cia que podria afectar prop de 5.000 persones, la capacitat de la sala que cada nit acostuma a penjar el cartell de complet amb entrades que s’acosten als 50 euros per persona.

La discoteca Amnesia és un referent a nivell mundial, i ha estat distingida en diverses ocasions amb el premi al millor club del món. Acumula distincion­s, però també ha estat investigad­a per la justícia. El setembre de l’any 2005, després d’una altra operació, ja va ser sancionada amb una multa i l’ordre de tancament durant un mes.

Els agents de la Guàrdia Civil va comprovar que a l’interior del local s’hi estaven consumint i venent diverses substàncie­s estupefaen­ts. En aquesta ocasió la investigac­ió va arrencar fa ara un any després d’una denúncia de la Fiscalia que culmina ara amb les detencions practicade­s en les últimes hores.

 ?? ARXIU ?? Una imatge de la discoteca Amnesia d’Eivissa atapeïda de públic
ARXIU Una imatge de la discoteca Amnesia d’Eivissa atapeïda de públic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain