La Vanguardia (Català)

Les Williams estan a punt de trobar-se a la final

- Londres. Servei especial

Està sent el Wimbledon de les històries impossible­s. Marcus Willis, el número 782 del món, va revolucion­ar el torneig quan va arribar a segona ronda i va disputar el partit de la seva vida contra Roger Federer, que, d’altra banda, continua perseguint el seu Grand Slam número 18. Després Novak Djokovic va caure en tercera ronda, una cosa impredicti­ble. I quan semblava que en aquesta edició ja no hi podia haver més trames, Venus Williams i els seus 36 anys d’experiènci­a es van colar a les semifinals quan va superar la kazakh Iaroslava Xvédova. La història de la gran de les germanes Williams és pura superació. Diagnostic­ada amb una malaltia autoimmuni­tària el 2011, la síndrome de Sjögren, la nord-americana i cinc vegades campiona a l’All England Club ha sabut tornar al capdamunt de tot quan altres s’haurien retirat.

Un matí Venus es llevarà sense energia. La fatiga li demanarà a crits que es quedi al llit descansant, ja que els músculs li faran tant mal com un dia de ressaca amb cruiximent­s. El cos li atacarà per error els teixits sans. I, malgrat que podrà viure amb la malaltia, els matins seran una incògnita. Que l’ex-número u del món estigui en posició de disputar una final de Grand Slam diu molt d’ella. “No em penedeixo de res del que m’ha passat. Ha estat un viatge dur, però m’ha fet més forta”, va assegurar la nord-americana. “El més difícil de tot ha estat no tenir el control tenint en compte que un atleta sol tenir control absolut sobre el seu cos. Ha estat un repte”, va continuar. “El més fàcil és estar espantada. Però has d’oblidar la por. Has de creure en tu”. Al davant, a semifinals, tindrà una jugadora que, per haver cregut en ella en una final en què ningú no apostava per la seva victòria, es va coronar campiona. Angelique Kerber, vigent reina de l’Open d’Austràlia, serà la penúltima pedra al camí de Venus.

La petita de les Williams, Serena, campiona de 21 Grand Slams, continua en el seu particular camí cap a la història. Si la seva germana és al camí o no només afegiria més color a l’argument. Però Serena anhela igualar el rècord de Steffi Graf. Aquesta és la seva obsessió. La número u del món va superar Anastassia Pavliutxén­kova per un doble 6-4 per enfrontar-se a una altra russa: Elena Vesnina, que se suma a la llista d’actrius secundàrie­s de luxe. Va començar l’any fora del top 100 i ara està entre les quatre últimes superviven­ts a Wimbledon. Amb l’eliminació de Cibulkova, a més a més, es va assegurar que l’eslovaca arribarà a temps al seu casament, dissabte, a Bratislava. Tots els arguments són especials, però només hi ha una final somiada: la de Venus i Serena.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain