La Vanguardia (Català)

El lloctinent de Flores

Jurado anhela que l’Espanyol sigui “important a Espanya i a Europa”

- BARCELONA Redacció

L’Espanyol ja té el seu jugador franquícia, “amb jerarquia, bon tracte de la pilota i experiènci­a”. La prolongaci­ó de l’entrenador al camp. És José Manuel Jurado, de 30 anys, rodamón del futbol, peça preuada i de total confiança de Quique Sánchez Flores, que l’ha requerit com a pedra angular per al seu projecte blanc-i-blau. El migcampist­a andalús procedent del Watford, tercer reforç del curs, es va vestir ahir amb la seva nova samarreta a Cornellà-el Prat i va expressar el desig que comparteix la parròquia periquita davant aquesta nova era il·lusionant: “Vull que l’Espanyol sigui un equip gran a Espanya i, tant de bo, a Europa”.

Jurado ha firmat amb l’Espanyol per a tres temporades, més una altra d’opcional, en funció del rendiment. El club ha pagat per ell 1,5 milions d’euros al Watford anglès i l’ha blindat amb una clàusula de rescissió de 16 milions, segons va detallar el conseller delegat, Ramon Robert. Segons el director esportiu, Ángel Gómez, Jurado és un jugador “amb jerarquia, bon tracte de la pilota i experiènci­a, i a més a més coneix en Quique, cosa que permet minimitzar el risc. És un gran competidor i ens permetrà fer el salt de qualitat que busquem”. Amb l’entrenador madrileny va coincidir dues vegades en la seva dilatada carrera, que l’ha portat per sis clubs en onze temporades de profession­al: a l’Atlètic de Madrid (2009-2010) –on també va compartir vestidor amb Reyes i Roberto, els altres dos fitxatges– i després al Watford (2015-2016), el club que el va fitxar per 8,6 milions d’euros de l’Spartak de Moscou a petició de Sánchez Flores. Per això Jurado no dubta a admetre que el tècnic ha estat una peça clau en la seva arribada a l’Espanyol. “Ell em volia per a aquest projecte i jo estic encantat de venir; tinc moltes ganes de demostrar el meu futbol a la Lliga. Després de sis anys fora, volia tornar. Arribo al club amb la idea de fer-ho bé i que l’Espanyol pugui créixer”, deia.

El futbolista de Sanlúcar de Barrameda, que pot jugar de mitjapunta “o també enganxat a la banda”, arriba a l’Espanyol com un jugador amb un ampli bagatge. Es va formar al Reial Madrid, amb el qual va debutar a Primera el 2005, amb 19 anys, a les ordres de Vanderlei Luxemburgo. Només va disputar

DECLARACIÓ D’INTENCIONS “Tinc ganes de demostrar el meu futbol; arribo amb la idea que l’Espanyol pugui créixer”

tres partits de Lliga. L’any següent, buscant minuts, se’n va anar a l’Atlètic de Madrid, que va pagar tres milions d’euros per ell. El club blanc-i-vermell el va cedir una temporada al Mallorca. Va tornar al Calderón el 2009, ja amb Sánchez Flores, però l’any següent l’Atlètic el va vendre per onze milions al Schalke de Raúl, amb qui va guanyar la Copa i la Supercopa alemanyes i va arribar a semifinals de la Champions. Després de dos cursos a Alemanya el va contractar l’Spartak de Moscou, i d’allà va passar al Watford.

La samarreta de la meravellos­a minoria Ahir Jurado va ser el primer que es va posar la nova samarreta de l’Espanyol per a la temporada 2016-2017, de la marca Joma. El club la presentava amb un vídeo al web, protagonit­zat per un periquito, que presumeix de la “meravellos­a minoria” de l’Espanyol. “Només tres de cada deu som blanc-i-blaus”, assegura. La samarreta presenta una única franja blava al pit, amb degradat. La segona indumentàr­ia, amb mànigues vermelles i cos blanc, té la creu de Sant Jordi al flanc esquerre, sobre l’escut, també en degradat. El preu de les samarretes, totes dues amb la inscripció “Meravellos­a minoria” a la màniga esquerra, és de 59,90 euros.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Jurado amb la seva nova samarreta entre Ramon Robert i Ángel Gómez
LLIBERT TEIXIDÓ Jurado amb la seva nova samarreta entre Ramon Robert i Ángel Gómez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain