La Vanguardia (Català)

Dafne Schippers aspira a brillar en una edició sense atletes russos

-

La idea no acaba d’arrelar. El nou format dels Campionats d’Europa d’Atletisme està debilitant l’esdevenime­nt. La competició, que des del 2010 se celebra cada dos anys, apareix aviat i en un lloc desavinent. Els anys olímpics, els grans astres europeus arriben al campionat a mig gas. O van curts de forma o tenen altres ambicions. L’edició que avui arrenca a Amsterdam és particular­ment sagnant. No hi haurà atletes russos: els han vetat les altes instàncies federative­s perquè consideren que van incórrer sistemàtic­ament en dopatge d’Estat.

En aquest escenari, Espanya busca el seu lloc. Ramón Cid, el director tècnic de la selecció espanyola, s’emporta un equip ampli, de 78 atletes. Els tècnics proposen deu candidats a podi (hi va haver sis medalles el 2014, a Hèlsinki). Entre ells brillen Ruth Beitia (altura), Adel Mechaal (5.000 m), Borja Vivas (pes) i Bruno Hortelano (100 i 200 m), l’atracció de l’any.

Nascut a Austràlia i format a la Universita­t Cornell de Nova York (va estudiar enginyeria biològica), Hortelano (24) va batre fa dues setmanes el rècord d’Espanya dels 100 m amb un registre de 10s 06, la quarta marca europea de l’any. Absent el francès Christophe Lemaitre, les seves opcions creixen a Amsterdam. La final, demà.

Els holandesos, tot i això, només tindran ulls per a Dafne Schippers, l’esperança blanca de la velocitat femenina. Schippers farà els 100 m i el relleu curt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain