La Vanguardia (Català)

Esade alerta del risc d’una mala solució del ‘Brexit’

- BARCELONA Redacció

Un informe de l’escola de negocis Esade destaca que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea “afegeix encara més pressió” a les dificultat­s existents sobre la recuperaci­ó de l’economia global. David Vegara, un dels autors de l’informe, va destacar ahir que “una mala solució del Brexit és el principal risc per a l’economia europea i, per extensió, l’espanyola”.

En el treball, que també ha comptat amb la participac­ió del professor Josep M. Comajuncos­a, es destaca que les cinc principals mesures per evitar una tercera recessió global són revertir la política monetària de la Reserva Federal, millorar la salut del sector financer, recuperar i equilibrar els preus del petroli, continuar amb la política d’expansió monetària del Banc Central Europeu (BCE) i evitar la temptació de depreciar la moneda xinesa.

En relació amb Espanya, Vegara considera que, més important que preocupar-se per si Brussel·les sanciona el Govern per incomplir el dèficit, “la prioritat hauria de ser posar-se d’acord sobre com reduir el dèficit”.

A Europa, els professors d’Esade pensen que el BCE ha de continuar amb la seva política expansiva fins que es consolidin unes xifres més elevades de creixement i inflació. L’informe destaca també la necessitat que continuï endavant la unió bancària en el marc de la integració política i fiscal d’Europa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain