La Vanguardia (Català)

Diàleg, sisplau

-

Ja hi tornem a ser. El Constituci­onal s’ha afanyat a anul·lar el pla de desconnexi­ó aprovat pel Parlament la setmana passada i amenaça la presidenta de la Cambra, juntament amb el president de la Generalita­t, amb responsabi­litats penals en cas de no obeir. I ara ja tindrem la guerra oberta entre dues legitimita­ts, entre dues maneres de veure el problema, entre dos pobles que viuen junts però no acaben d’entendre’s.

Per acabar-ho d’adobar, els de la CUP exigeixen un referèndum per l’any vinent. I ja acaba de sortir la vicepresid­enta dient que l’any que bé, res. Que no està al full de ruta. I la cirereta, la negativa a concedir el grup propi als de Convergènc­ia.

Aquest és, més o menys, el panorama que tenim ara mateix. Espero que vistos els resultats d’aquesta política absurda de tanta poca categoria, la gent d’aquest país mantingui la calma i demani d’una vegada als responsabl­es de tot aquest enrenou que sisplau busquin una solució al problema, que volem viure tranquils i no volem polèmiques i problemes que només fa tres o quatre anys no existien. I que torni la concòrdia i el seny i sobretot el diàleg.

No hi ha cap altre camí. El món està ple d’exemples de situacions molt difícils que amb una taula pel mig es van arreglar. No és pot fer el mateix aquí?

RAMON RIU CODINACH Subscripto­r Manlleu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain