La Vanguardia (Català)

Lloguer a l’avinguda Tibidabo: 18.363 euros

- Redacció

L’avinguda Tibidabo de Barcelona és el carrer de Catalunya on és més car llogar un habitatge. Si algú vol tenir el luxe de viure en alguna de les residèncie­s que hi ha en aquest carrer tan elegant que puja cap al cim de Collserola haurà de pagar 18.363 euros cada mes. És la valoració mitjana d’un habitatge de lloguer en aquesta avinguda, segons un informe elaborat pel portal Idealista sobre els carrers més cars d’Espanya.

L’avinguda Tibidabo ocupa la segona posició d’un rànquing que encapçala de manera molt destacat l’exclusivís­sim carrer Alcalá de la població malaguenya de Marbella, on un lloguer mitjà se situa en els 38.950 euros mensuals: una barbaritat.

Completa el podi dels carrers més cars d’Espanya una altra via de Marbella, la de Sierra Blanca, amb un lloguer mitjà de 16.300 euros. I encara en quarta posició apareix una altra zona d’aquesta ciutat de la Costa del Sol, la urbanitzac­ió Guadalmina Baja (16.267 euros).

En aquest estudi, entre els 15 carrers amb els lloguers més alts d’Espanya figuren, a banda de l’avinguda Tibidabo de Barcelona, tres carrers catalans més. Es tracta del carrer Alcanar, al municipi de Gavà (10.527 euros mensuals), el carrer Immaculada, al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi (10.500 euros mensuals) i l’avinguda d’Esplugues, també a la ciutat de Barcelona (10.333).

L’informe, que es va fer públic ahir, també presenta la relació dels carrers més cars de Catalunya. Entre els 15 amb els lloguers més cars n’hi ha 12 d’ubicats al municipi de Barcelona. Gavà aporta a aquesta classifica­ció dues vies, el carrer Alcanar i el carrer Cunit, que ocupa l’últim lloc d’aquesta llista de zones de luxe. L’altre és en un altre municipi costaner, Castelldef­els. És el passeig Marítim, on un lloguer costa una mitjana de 8.005 euros mensuals.

Segons l’estudi d’Idealista, la concentrac­ió de carrers de lloguers cars més gran d’Espanya és a Marbella, Barcelona, la Moraleja (Madrid), Eivissa, Pozuelo de Alarcón (Madrid), la capital d’Espanya (destaquen el carrer Sopelana i l’avinguda Miraflores) i Gavà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain