La Vanguardia (Català)

Bon Pastor tindrà per fi el seu esperat mercat

- Redacció

Bon Pastor per fi tindrà un mercat municipal equiparabl­e amb els d’altres barris de Barcelona. Ahir el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, el socialista Jaume Collboni, va anunciar la licitació de les obres per a la construcci­ó del nou equipament comercial. El mercat, que costarà onze milions d’euros, substituir­à les instal·lacions provisiona­ls on fa set anys que s’estan els comerciant­s i la vella construcci­ó del 1960, que ja va ser enderrocad­a. En aquest solar s’aixecarà el nou mercat.

La previsió és que les obres començaran l’últim trimestre d’aquest any i s’acabaran el 2018. Com ja és norma en la reforma dels mercats municipals existents, l’espai incorporar­à tota mena de prestacion­s, com un autoservei i un aparcament soterrat. Una de les principals caracterís­tiques del mercat serà la seva alta eficiència energètica, que s’aconseguir­à gràcies al tractament de la pell de l’edifici. Així, la façana rebrà un tractament uniforme i una imatge de neutralita­t cromàtica amb un acabat blanc. La il·luminació serà natural.

L’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, va dir ahir que,“després d’uns anys en què totes les inversions s’han concentrat al centre de la ciutat (una afirmació que el grup de CiU ja ha rebutjat altres vegades), el govern està fent que es torni a invertir en els barris que més ho necessiten per garantir ocupació, cohesió social i vida comercial”. Segons Collboni, “aquesta reforma ha de suposar la revitalitz­ació del barri del Bon Pastor i demostra l’aposta del govern pel comerç de proximitat”.

Al llarg d’aquest mandat es reformaran o es construira­n tres mercats de petit format, els de Bon Pastor, Sant Andreu i Vall d’Hebron, i ha d’entrar en servei el gran mercat de Sant Antoni.

 ?? AJUNTAMENT DE BARCELONA ?? Recreació de la façana blanca del futur mercat de Bon Pastor
AJUNTAMENT DE BARCELONA Recreació de la façana blanca del futur mercat de Bon Pastor

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain