La Vanguardia (Català)

Cristiano es fa la pedicura en negre

Llegendes d’estiu de l’astre entre amics i pretendent­es

- JOSEP SANDOVAL Barcelona

La qüestió és cridar l’atenció. Messi es tenyeix de ros i Cristiano Ronaldo es pinta les ungles dels peus de negre. I ja tenim la notícia que col·loca el personatge a la pàgina. Perquè si en Messi el fet de tenyirse no comporta ni l’ombra d’un dubte amb la seva dona i els seus fills, en Ronaldo torna a desencaden­ar les seves dèries. Es recorden alguns retocs estètics, la cura del cos i dels cabells, el seu gust per les joies, brillants i or en particular. Manifestac­ions habituals d’opulència a les quals s’arriba després d’anys de penúries i a partir de determinat­s estrats socials.

És cert que els seus banyadors no responen a una estètica Speedo, sinó que són més aviat pudorosos shorts, però en les escenes marítimes li falla l’entorn. El que es veu i el que s’escriu van per camins diferents. Es detallen passions amoroses amb calendar girls d’infart, però el que es veu a les imatges són els amics cepats amb qui practica malabars. Especialme­nt amb el seu íntim, el lluitador marroquí Badr Hari, a qui en plena temporada anava a veure una o dues vegades per setmana.

Ara Ronaldo és a Las Vegas, però abans va passar per Eivissa, on va sopar al Lío amb els seus amics de sempre, que l’acompanyav­en fins i tot al lavabo. I al final es van asseure a la seva taula unes senyoretes. Una d’elles, italiana, ja fa declaracio­ns al Chi, perquè les illes estan farcides de famosos i paparazzis del país veí. La jove, Cristina Buccino, és experta en resposta-trampa: “Tinc por que la xafarderia arruïni el que hi pot haver de bonic entre Cristiano Ronaldo i jo”, diu sobre foto en invisible tanga i brusa descordada mentre es llepa un dit. I després insisteix que li agrada “provocar i agradar als homes” mentre se subjecta els pits amb les mans. La història, amb les ungles dels peus pintades o sense pintar, té substància. Si és certa o no, ja se sabrà quan actuï l’acetona, marxi el color i quedi la matèria, l’home. Encara que els seus defensors (de què l’haurien de defensar?) assegurin que això de la pedicura és un costum habitual que forma part d’un tractament físic que escurça els temps de recuperaci­ó en una lesió. I això sí que no cola.

Entre el tenyit ros de Messi i el negre de les ungles de Cristiano, l’estiu agafa un color eroticofes­tiu

 ?? INSTAGRAM ?? Cristiano a la piscina amb les ungles dels peus pintades de negre (detall)
INSTAGRAM Cristiano a la piscina amb les ungles dels peus pintades de negre (detall)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain