La Vanguardia (Català)

El festival White Summer potencia l’oferta cultural amb un cartell eclèctic

- BÀRBARA JULBE Pals

L’Àgata i l’Ot es mengen amb delit una crep dolça asseguts en unes gandules mentre els seus pares xerren davant seu, a peu dret, amb uns amics. La Mariona, la responsabl­e de la creperia vintage, no dóna l’abast a aquesta hora de la nit. Uns quants metres més amunt la Petra i en Bub, que vénen d’Holanda, atenen uns clients interessat­s en les joies que elabora aquesta artesana. El disseny comparteix espai amb les food trucks, l’art local i la moda de grans marques en aquest enclavamen­t singular, on aquest any la música cobra un protagonis­me especial amb actuacions d’artistes emergents i revelació.

Així és White Summer, la cita estiuenca de la Costa Brava que uneix tot això: concerts, compres, gastronomi­a, art, tallers i conferènci­es. Més de 100 activitats i 70 propostes culturals formen part del menú de la cinquena edició, en què el festival pica alt: s’allarga set dies (en total, 22 vetllades) i, després d’obrir, dissabte passat, espera tancar amb un rècord d’assistènci­a de més de 100.000 persones (40.000 més que l’any anterior) en els 80.000 metres quadrats d’exposició a l’aire lliure de la masia Mas Gelabert de Pals.

I és evident. La varietat d’artistes que cada nit desfilen pels escenaris del recinte són el gran reclam: des de concerts que sedueixen el públic fins a d’altres d’alt voltatge. Maika Makovski és, entre d’altres, cap de cartell. Aquesta compositor­a, cantant i actriu desgranarà les cançons del seu nou àlbum, Chinook wind, en un esperat concert, el 9 d’agost. Una altra actuació destacada és la del 7 d’agost, amb el guitarrist­a electritza­nt de Tuareg, Bombino, conegut pel seu rock del desert.

El festival, per on ja ha passat l’artista revelació del 2016, Ramon Mirabet, i la cantautora catalana de pop clàssic Núria Graham, que va actuar ahir, es completa amb altres noms propis com LaDinamo, la formació de músics sobre rodes que trenca esquemes amb el seu funk en moviment, i la companyia de hip-hop, cultura urbana i dansa Brodas Bros, entre d’altres.

“Hem buscat l’equilibri entre actuacions de qualitat, úniques i especials. Hi ha un ampli ventall de propostes. També s’hi inclouen actuacions circenses, per exemple. L’aposta cultural era, de fet, la pota que ens faltava per completar el festival”, assenyala Francesc Viladiu, responsabl­e de la programaci­ó cultural.

L’art també s’acosta als visitants amb la col·lectiva Mirades Essencials i una altra mostra de l’artista Emili Armengol, anomenada Art station i integrada per escultures d’una nova sèrie, Runes. “Oferim el pla de tarda

El certamen, que s’allargarà fins al 20 d’agost, espera tancar amb 100.000 assistents

perfecte”, diu Bernat Fuertes, cap de màrqueting. “Aquí la gent hi trobarà espai i un entorn idíl·lic. Tenim tot allò amb què volen somiar i gaudir en un ambient eclèctic”, apunta Miryam Cuatrecasa­s, directora i fundadora del White Summer,

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Música, compres, gastronomi­a i art se citen a Pals
PERE DURAN / NORD MEDIA Música, compres, gastronomi­a i art se citen a Pals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain