La Vanguardia (Català)

Ter Stegen tiba la corda

El porter pressiona per jugar més, el club li demana tranquil·litat i el declara intransfer­ible

-

Marc-André ter Stegen va acabar la temporada passada com a titular –va jugar les últimes dues jornades de Lliga i la final de la Copa– i vol començar aquest curs igual, com a número 1 indiscutib­le. L’alemany va utilitzar ahir el seu caixet per pressionar el Barcelona. Vol jugar més que en les seves dues primeres temporades, en què Bravo va ser el porter de la Lliga, excepte si estava lesionat. El club li va demanar tranquil·litat, li va confirmar que ell és un home estratègic i el considera intransfer­ible. Però també li va recordar que és Luis Enrique qui pren les decisions i li va deixar clar que només sortirà del Camp Nou pel preu de la seva clàusula: 80 milions.

El Barcelona ha aturat en primera instància l’ofensiva de Ter Stegen. Però és un cas que no es pot donar per tancat. L’entrenador, que la temporada passada va donar un partit a cadascun a la Supercopa d’Espanya, s’haurà de mullar a la primera jornada de Lliga, contra el Betis. Llavors les intencions estaran més clares i el damnificat encara tindria deu dies abans que es tanqui el mercat de fitxatges per intentar forçar la seva sortida.

El porter alemany es va presentar ahir a les oficines del Camp Nou. Anava acompanyat del seu representa­nt, Gerd vom Bruch. Els va rebre Albert Soler, el director d’esports. La reunió, cordial i ja prevista, va significar l’escenifica­ció d’un desig que Ter Stegen ja ha manifestat en diverses ocasions. Amb 24 anys vol jugar més. I té ofertes que sí que li garanteixe­n la titularita­t, que al Barcelona comparteix amb Claudio Bravo.

Al club saben que el xilè, de 33 anys, encara que no ho digui tant, també és ambiciós fins al punt que tampoc no negociarà la seva venda per menys dels 40 milions que estipula el seu contracte. Perquè a l’entitat, esportivam­ent, li va perfecte la competènci­a màxima que tots dos tenen. La cohabitaci­ó entre ells no ha estat mai fàcil encara que sempre ha estat correcta, a més de molt fructífera per al Barcelona, que ha guanyat set títols amb ells. Després de la mesura de pressió de Ter Stegen, falta saber com digerirà Bravo el moviment del seu company i competidor.

En aquestes dues temporades plegats, l’alemany ha jugat 48 partits pels 72 del xilè. A més, Ter Stegen només s’ha perdut una de les cinc finals a partit únic que ha disputat el Barça, la del Mundial de clubs contra el River Plate, torneig que va jugar tot sencer Bravo.

Ni Ter Stegen ni Bravo no han estat convocats per Luis Enrique per al matx d’avui (20.00 h) contra el Leicester. A Estocolm tornaran a ser Masip i el porter del filial Suárez els qui es posaran sota els pals.

 ?? MANU FERNANDEZ / AP ?? Marc-André ter Stegen posant-se els guants abans de començar a entrenar dilluns passat
MANU FERNANDEZ / AP Marc-André ter Stegen posant-se els guants abans de començar a entrenar dilluns passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain