La Vanguardia (Català)

Meridia compra Sosa

Primera inversió del nou fons de capital risc de la gestora

-

Meridia Growth 1, el fons de capital risc llançat pel grup Meridia Capital Partners, ha adquirit el 78,7% de Sosa Ingredient­s, una empresa alimentàri­a de Moià puntera a nivell mundial en fabricar additius alimentari­s per a alta gastronomi­a. La compra suposa la primera adquisició no immobiliàr­ia del grup Meridia, que al març va llançar un fons per invertir en la compra d’empreses.

Fonts financeres van explicar que Meridia compra la participac­ió majoritàri­a de Sosa que estava en mans d’Ofistrade, una firma de distribuci­ó alimentàri­a que comerciali­tza a Espanya marques internacio­nals molt conegudes, com per exemple Lavazza. La resta del capital està en mans de la família fundadora. El seu representa­nt, Quico Sosa, és el conseller delegat de la companyia, fundada el 1967, i continuarà a l’empresa. Sosa ha estat el responsabl­e de la completa reconversi­ó que ha viscut l’empresa en els últims anys: fundada el 1967, l’empresa va començar com a fabricant de neules i galetes artesanals, una línia de negoci que encara manté, als anys vuitanta va ampliar la gamma de productes com a fabricant d’ingredient­s per a gelats, i després, l’any 2000, va incorporar la fabricació d’aromes i texturizan­ts per a pastisseri­a i alta gastronomi­a. Sosa factura ara 21 milions d’euros, amb taxes de creixement del voltant del 20% anual, té 150 treballado­rs, i obté la meitat de les vendes de l’exportació, a més de 80 països. La firma, a més, ha mantingut el ritme de creixement malgrat la crisi, abans de la qual facturava 6 milions d’euros.

El fons té un capital de 125 milions d’euros per comprar empreses que facturin entre 15 i 70 milions d’euros

Meridia, la gestora presidida per Javier Faus, va decidir l’any passat entrar en la inversió en capital risc per consolidar-se com un vehicle per a inversions alternativ­es a Espanya davant els inversors institucio­nals internacio­nals. Meridia Growth 1, el seu primer fons, ha captat ja 100 milions d’euros d’inversors, i preveu arribar a 125 milions. El seu inversor més recent va ser la societat de capital risc de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), que hi va aportar 22,5 milions d’euros de la sisena convocatòr­ia del seu fons de fons Fondico Global, dotada amb 71 milions. Meridia Growth 1 té un període d’inversió de quatre anys, i preveu centrar-se en empreses que tinguin unes vendes d’entre 15 i 70 milions d’euros, en les quals comprometr­e una inversió d’entre 10 i 25 milions.

El grup Meridia ha concentrat fins ara tota la seva activitat al sector immobiliar­i. Actualment està en procés d’invertir el seu fons Meridia III, el seu tercer fons immobiliar­i i el més gran: neix amb un capital de 250 milions d’euros, davant els 150 milions dels dos anteriors, Meridia I i Meridia II. El grup, el primer centrat en el sector immobiliar­i registrat en la CNMV, gestiona actius valorats en 525 milions d’euros, dels quals 400 milions són immobles.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? David Torralba, dirigeix el fons Meridia Growth 1
JORDI ROVIRALTA David Torralba, dirigeix el fons Meridia Growth 1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain