La Vanguardia (Català)

Clam contra Adif per l’estació de tren de Caldes

Els ascensors continuen sense funcionar dos mesos després que Adif acabés la construcci­ó del pas subterrani

- Caldes de Malavella BÀRBARA JULBE

L’estació de tren de Caldes de Malavella s’ha modernitza­t amb un pas inferior entre andanes, dotat de dos ascensors, un a cada andana, per permetre el trànsit de persones amb dificultat­s de mobilitat i així substituir l’antiga passarel·la sobre les vies. Aquesta és la teoria, perquè a la pràctica els usuaris es veuen obligats a altres accions.

Fa dos mesos que van finalitzar les obres i els ascensors continuen precintats i sense funcionar, amb la qual cosa els viatgers han de pujar i baixar pels esglaons que donen accés o sortida al pas subterrani, o passar per una nova passarel·la per als vianants sobre la via –construïda per Adif mentre els aparells no funcionin– amb l’agreujant que està situada a 130 metres de les taquilles i prop d’un perillós revolt, amb difícil visibilita­t dels trens que vénen des del nord.

Així ho denuncien els usuaris d’aquesta estació, la tercera amb més passatgers de la província de Girona –280.000 passatges venuts cada any–, i també l’Ajuntament, que, segons concreta l’alcalde, Salvador Balliu, ha reclamat a Adif en diverses ocasions el funcioname­nt dels elevadors, sense èxit. “Volem una solució immediata. És incomprens­ible que una obra en la qual s’han gastat 3,1 milions d’euros no es posi en marxa per un tema tècnic”, adverteix Balliu.

Adif, el responsabl­e de l’estació, reconeix el problema. Al·lega que el retard es deu a unes peces que s’havien de fabricar, però “ja estan llestes i col·locades”; ara falta la instal·lació i la tramitació de la connexió elèctrica perquè funcionin. “Els dos ascensors seran operatius tan aviat com sigui possible. Són situacions impreviste­s que sorgeixen”, assenyalen des del gestor d’infraestru­ctures, des d’on també pronostiqu­en que probableme­nt no serà fins al setembre.

La solució provisiona­l del pas alternatiu no agrada als viatgers. “És una autèntica animalada. Veus el tren quan ja el tens a sobre. A més, no és apta per a persones en cadires de rodes, perquè hi ha molt de desnivell”, adverteix Josep Senar, un usuari habitual de l’estació. Ciclistes i gent amb maletes prefereixe­n les escales i alguns fins i tot opten per no agafar el tren. “Hauria de funcionar l’ascensor”, etziben.

Les obres de l’estació de Caldes es van iniciar el març del 2015 i van incloure altres actuacions com eixamplar les andanes, posar un paviment especial senyalitza­dor i instal·lar marquesine­s.

El gestor al·lega que falta la instal·lació i la tramitació elèctrica per poder-los posar en marxa

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Els passatgers es veuen obligats a anar per les escales o passar perillosam­ent per les vies del tren
PERE DURAN / NORD MEDIA Els passatgers es veuen obligats a anar per les escales o passar perillosam­ent per les vies del tren

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain