La Vanguardia (Català)

Cap Roig i el poeta Halley

Love of Lesbian aterra a Calella amb una espectacul­ar escenograf­ia

- Jofre Sáez Calella de Palafrugel­l

El festival de Cap Roig va viatjar ahir amb Love of Lesbian amb el seu poeta Halley. Va ser un viatge individual i personal, com la seva música. I el límit l’hi va posar cadascú. Des de la seva localitat, els dos mil espectador­s que omplien el recinte van volar amb les melodies del seu últim treball, publicat aquest 2016. Van alçar els braços, van botar, van cantar i van treure tot el suc a la nit.

Un nou recital de música pop, rock i indie a Cap Roig. Música de km 0 però de projecció internacio­nal. En aquest festival tenen cabuda diversitat de gèneres musicals a fi d’incloure una gran varietat de públic, i la banda Love of Lesbian era la primera vegada que hi actuava.

Pels espectador­s, el fet de pujar fins a Cap Roig ja suposa viure una cosa especial. La música fa la resta per a aquestes vetllades estiuenque­s a la Costa Brava. D’aquesta experiènci­a ja en són experts en Salva i la Bea, dos joves de Barcelona que passen les vacances a Sant Antoni de Calonge i que cada any es regalen una nit de concert. Per a aquest any van escollir el de Love of Lesbian. “Hem estat tot l’estiu esperant que arribés el 5 d’agost”, explicaven.

Ahir la nit anava d’històries, les que explica Love of Lesbian, un grup amb uns fans que estan per damunt dels formalisme­s musicals que es regeixen per ritmes o tornades comercials.

Love of Lesbian és una banda que ja ha superat la fase emergent i és un fenomen musical del segle XXI, cosa que s’ha guanyat a pols, amb una carrera feta a còpia de saber canalitzar els sentiments en cançons per connectar amb el seu públic. Compten els anys per discos. És la seva manera vital de viure la música.

La nit començava gloriosa, amb un so potent i un escenari espectacul­ar. Sonaven les primeres notes de Cuando no me ves i Santi Balmes entonava el “Sólo cuando no me ves, si no me ves, encuentro el valor de mirarte; sin el pánico que aún siento a tu inconscien­te coacción”. Un inici amb molta força del disc El poeta Halley, seguit de Bajo el volcán, també d’aquest disc. A partir de llavors la nit va ser tot un viatge. Un anar i venir del present al passat musical de la banda. No hi van faltar alguns dels temes imprescind­ibles per al gran públic, com Noches reversible­s i 1999. Una plaer per a les orelles dels presents. La nit l’acabarien amb un autèntic hit com és Club de fans de John Boy, que va fer vibrar més d’un, i d’una. Però Love of Lesbian, tal com mana la tradició en tot bon concert, es va reservar una bateria final amb un total de quatre bisos. Al tancament d’aquesta edició, estava previst que toquessin Incendios de nieve, Manifiesto delirista, Domingo astrománti­co . I, per acabar, Planeador, la cançó amb què obren el seu últim disc. Tancaven la nit, doncs, des d’on l’havien començada.

Ahir Love of Lesbian, amb les seves històries fetes cançons, van crear l’atmosfera perfecta per deixar-se portar. Per mirar el cel de les estrelles de Cap Roig i viatjar fins als somnis més personals. I això que dèiem: cadascú des de la seva butaca o botant. Una nit màgica. Una bonica nit d’amor d’estiu.

En el seu primer concert a Cap Roig, la banda va oferir cançons del seu darrer disc i antics èxits

 ?? ALBERT PUIG / NORD MEDIA ?? Un moment del concert de Love of Lesbian d’ahir a la nit a Cap Roig
ALBERT PUIG / NORD MEDIA Un moment del concert de Love of Lesbian d’ahir a la nit a Cap Roig
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain