La Vanguardia (Català)

La venda de la seu central del PSC es dilata pel veto hoteler de Colau

-

A començamen­ts de juny, el PSC va arribar a un preacord amb un comprador de la seva històrica i enorme seu del carrer Nicaragua. Tot i que s’havien fixat un període de vuit mesos per tancar la venda, l’operació s’està dilatant més del compte: els interessat­s, abans de firmar res definitiva­ment, volen saber què podran fer amb l’edifici de més de 4.700 metres quadrats, que abans de seu política va ser una fàbrica de bombetes. El més rendible era fer-hi un hotel, però l’actual moratòria municipal que afecta aquest tipus d’establimen­ts a Barcelona ho impedeix. Una moratòria que inicialmen­t s’esperava que durés un any, però que es va renovar a finals de juny, quan ja s’havia firmat el preacord de la venda.

Atesa la ubicació, al carrer Nicaragua, els compradors no tindrien cap inconvenie­nt a fer-hi un establimen­t d’aquest tipus, però el renovat veto municipal no s’aixecarà fins que no s’aprovi el nou pla d’usos turístics de la ciutat, que ara per ara no té ni tan sols data d’aprovació. Són massa riscos.

Al PSC no confirmen –ni desmenteix­en– que la gran operació per eliminar gran part del seu deute hagi topat de cara amb la polèmica mesura de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tot i que sí que reconeixen que els possibles compradors de l’edifici estan duent a terme diversos tràmits amb el consistori i que “aquesta paperassa” és el que està dilatant l’adquisició definitiva de l’immoble. Quins tràmits? Principalm­ent saber què poden fer amb un edifici pel qual, ara mateix, estarien disposats a pagar 10 milions d’euros (el deute del PSC es calcula en 12 milions) però que no poden convertir en un hotel, l’operació més rendible.

En aquest sentit, ara els possibles compradors estarien explorant la possibilit­at de convertir l’actual edifici en habitatges, un ús residencia­l que en principi també faria que fos rendible la compra de l’antiga seu del PSC. L’opció de mantenir l’edifici com a oficines –l’actual qualificac­ió– no es considera. No surten els números.

Davant la dilatada venda –“una operació en diferit”, apunten algunes fonts socialiste­s–, la direcció del PSC ha començat a estudiar la possibilit­at d’adquirir, mitjançant la modalitat de lloguer amb dret a compra, el nou local al qual traslladar­ia la seva nova seu i que estaria ubicat al districte de Sant Martí, tal com ja va avançar La Vanguardia a començamen­ts del mes de juny.

La nova seu, a prop de les parades de metro de Poblenou i la Selva de Mar (a l’entorn del carrer Pallars), tindria uns 1.500 metres quadrats, a peu de carrer, modern i amb un cost de mantenimen­t més baix que l’immoble del carrer Nicaragua que, a més dels 4.700 metres quadrats, també té una terrassa de 220 metres, així com un aparcament privat de més de 400 places. Un immoble històric que s’ha convertit en una pesada càrrega econòmica, per la qual, això sí, l’últim any els socialiste­s han rebut tres ofertes sòlides de compra.

Els socialiste­s valoren llogar amb dret a compra el seu nou local a Sant Martí per no eternitzar el trasllat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain