La Vanguardia (Català)

Burocràcia bestial

-

Ara aviat farà un any que vaig pagar una multa de 100 euros per una suposada infracció feta arran del famós semàfor de Llofriu. El mes de gener passat l’Ajuntament de Palafrugel­l va anul·lar les més de 6.000 sancions fetes a Llofriu. Al maig vaig rebre de Xaloc (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) una carta de quatre pàgines en la qual es detallava minuciosam­ent la resolució de la presidènci­a de l’entitat –antecedent­s, relació de fets, fonaments i fonaments de dret– indicant a la fi que contra l’acord (d’anul·lar la multa) es podia interposar recurs administra­tiu.

Ara, finalment, rebo una altra carta, aquesta de només tres pàgines, informant-me que, el 15 de juliol, Xaloc va aprovar una resolució, la qual (arran de la resolució de fets i dels fonaments de dret, tot explicat amb els ets i els uts correspone­nts) reconeix el meu dret a la devolució del tribut de 100 euros, més 2,23 euros en concepte d’interessos. Al mateix temps m’informa que contra aquesta resolució puc interposar recurs.

A mi em sembla mentida que una administra­ció pública malgasti tant d’esforç, de temps i de paper per tornar multes de 100 euros. Això es farà de la mateixa manera quan Catalunya sigui independen­t?

HENRY ETTINGHAUS­EN

La Pera (Baix Empordà)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain