La Vanguardia (Català)

El tai-txi

-

Fa uns anys les autoritats esportives van decidir, en la seva gran saviesa, que el tai-txi era una disciplina derivada del karate i que l’entitat privada més adequada per col·laborar amb l’administra­ció a la seva difusió era la Federació Catalana de Karate, ja que l’administra­ció té l’encàrrec del Parlament de difondre i donar suport a l’esport i ho fa mitjançant les federacion­s esportives que tria. El club esportiu de lluita suau i amable va recórrer aquesta decisió i encara està empantaneg­at en un contenciós que, en primera instància, va determinar que la resolució administra­tiva s’havia adoptat sense respectar els procedimen­ts reglats.

Mentrestan­t la federació en els darrers anys no ha organitzat cap competició de tai-txi, que és l’única exigència legal establerta en prova de l’acomplimen­t de l’encàrrec de difondre aquest esport. L’administra­ció esportiva que n’és coneixedor­a no fa res.

Demano que no arribi el dia que la difusió del tai-txi estigui limitada segons la llei de l’Exercici Profession­al de l’Esport per aquesta mena d’entitat, la qual

exercirà un paper determinan­t a l’hora d’establir qui pot i qui no pot ensenyar tai-txi de forma profession­al que és com es difon i que ho farà per interessos que s’intueixen vergonyoso­s.

MANUEL JOSEPH OLIVÉ

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain