La Vanguardia (Català)

CiU exigeix a Colau que posi fre a la degradació de Robador

-

La regidora de Convergènc­ia i Unió i presidenta del consell de districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, exigeix al govern municipal que lidera Ada Colau que posi fre a la degradació del carrer Robador i l’entorn de la plaça Salvador Seguí, i que recuperi el diàleg permanent amb els veïns.

La proliferac­ió de la prostituci­ó a la zona i la degradació del barri motiva contínues queixes dels veïns. La Vanguardia ja va alertar de la presència de prostitute­s (vegeu l’edició del passat 10 de gener), quan era constatabl­e la pràctica de sexe de pagament a la via pública.

En una nota que es va fer pública ahir, Homs posa de nou sobre la taula la polèmica, per assenyalar que els veïns de l’entorn de la plaça de Salvador Seguí i del carrer Robador denuncien des de fa mesos que viuen en una situació insostenib­le, amb màxima degradació de l’espai públic: “Prostituci­ó invasiva, brutícia, baralles, drogodepen­dents punxant-se heroïna al mateix centre dels parcs infantils, xeringues abandonade­s per tot arreu...”, i que aquestes situacions eloqüents estan recollides per ells mateixos a les xarxes socials, si bé l’actual Consistori ha expressat en alguna ocasió que les imatges que es difonen són antigues.

Mercè Homs afirma: “Durant el mandat de Xavier Trias, aquest indret va ser un dels llocs més cuidats i on vam dipositar més recursos, tant humans com materials i econòmics,” cosa que va portar la conseqüènc­ia d’“un clima de confiança mútua amb els veïns” que va comportar, per exemple, eradicar la prostituci­ó del carrer Sant Ramon i que s’obrissin nous negocis.

“Però des que Ada Colau i el seu equip són al govern –diu Homs–, s’ha trencat la confiança dels veïns i s’ha menyspreat la feina feta i la voluntat veïnal d’arreglar les coses, i el resultat ha estat que aquesta zona és cada dia pitjor, i s’ha arribat a límits insostenib­les.”

Per això, la regidora exigeix a Colau “que actuï i reprengui un diàleg sincer i constant amb els veïns i veïnes. És l’única manera de defensar una zona perjudicad­a des de fa anys”, a més de recuperar la iniciativa municipal. El mes de novembre passat, el grup municipal de Convergènc­ia i Unió a l’Ajuntament ja va denunciar, segons expressa la nota, que “la inacció evident del govern de Barcelona en Comú havia agreujat els problemes de convivènci­a”, i Mercè Homs estima que “tot continua igual”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain