La Vanguardia (Català)

Els Reis convoquen la societat balear

Recepció a l’Almudaina per a quatre-cents convidats

- MARIÁNGEL ALCÁZAR

En aquest estiu “atípic”, segons paraules del Rei, no ha faltat la recepció al palau de l’Almudaina als representa­nts de la societat balear. Els Reis, acompanyat­s per la reina Sofia, van convocar ahir a la nit quatrecent­es persones, entre els quals hi havia les autoritats de les illes i, també, representa­nts de diferents col·lectius de la societat civil, amb la incorporac­ió, aquest any, de les persones distingide­s amb els premis Ramon Llull.

Abans de les vuit del vespre, els voltants del palau, situat davant la catedral de Palma, ja estaven plens de curiosos per veure arribar els convidats i els Reis. Tots els convocats van assistir a la cita, excepte, com va passar l’any passat, els diputats de Podem i de la formació econaciona­lista MÉS, que van rebutjar una invitació que sí que van acceptar els càrrecs institucio­nals d’altres col·lectius, com la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i el del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat. Van encapçalar la comitiva oficial la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i l’alcalde de Palma, José Hila, tots dos del PSIB-PSOE.

El grup dels representa­nts institucio­nals es va completar amb els alcaldes de les principals ciutats de totes les illes, diputats al Congrés i al Parlament autonòmic, seguits dels comandamen­ts de les forces i cossos de seguretat. Als primers quaranta convidats oficials els van seguir, en la seva salutació als Reis i a la reina Sofia, més de tres-centes persones en representa­ció d’associacio­ns de caràcter social, organitzac­ions no governamen­tals, empresaria­ls i sindicals, el cos consular, col·lectius profession­als, universita­ris, bombers voluntaris i responsabl­es de Protecció Civil, així com alguns artistes i esportiste­s. La intenció dels Reis és dibuixar, amb la llista de convidats, el mapa de la societat balear.

També hi van anar els responsabl­es de les diferents denominaci­ons d’origen, defensors de les bondats de la sobrassada, l’ensaïmada, el formatge de Maó o els vins. A la recepció es va buscar la promoció de la gastronomi­a de les illes i es van servir, com a degustació, plats elaborats amb productes balears preparats per Francisco Pérez Arellano, xef del restaurant Zaranda, ubicat en un hotel de Mallorca, que té dues estrelles Michelin.

 ?? FRANCISCO GÓMEZ / EFE ?? Els Reis van saludar els ciutadans congregats a l’entrada del palau de l’Almudaina ahir a la nit
FRANCISCO GÓMEZ / EFE Els Reis van saludar els ciutadans congregats a l’entrada del palau de l’Almudaina ahir a la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain