La Vanguardia (Català)

“M’he quedat a un plat”

Fátima Gálvez perd la medalla de bronze en un desempat en què la música a la fossa la va despistar

- CARLOS MARTÍN

“Em venien ganes de llançar l’escopeta darrere del plat”, va exclamar ahir després del desempat que la va privar d’una medalla de bronze la simpàtica tiradora cordovesa Fátima Gálvez. Va estar a punt d’assolir la glòria al Centre Olímpic de Tir en un emocionant playoff contra la nord-americana Corey Cogdell. Totes dues van aconseguir el mateix nombre d’encerts (13 de 15) en el duel pel tercer lloc i es van jugar la medalla a la manera “gol d’or”, com en la mort sobtada d’una tanda de penals. La primera que fallés quedaria eliminada i en quarta posició. Va ser Gálvez.

El desempat va ser vist i no vist. No va trigar ni un minut. Va disparar primer la nord-americana, “una crac que apunta bé i tira lentament”, en paraules de Gálvez, i va encertar de ple. La jove escopeta de Baena (29 anys) havia de fer el mateix per continuar competint, però un error en aquell moment crucial va posar fi a la seva segona participac­ió olímpica. A Londres havia estat cinquena.

“Em sento impotent. No admeto el quart lloc, i més després de tants anys de feina i de tot el sacrifici que he hagut de fer. És que m’he quedat a un plat! A la final ho tenia molt fàcil... Era trencar un plat i guanyar una medalla”, deia, amb tristor, l’esportista cordovesa, que és la vigent campiona del món. I és que “el tir és imprevisib­le”, com acostuma a recordar a tothom que li pregunta per la singularit­at d’aquesta disciplina.

Gálvez es referia al plat fallat a la final, ja que va estar a punt d’aconseguir la victòria, però no va encertar en el penúltim tret. “El problema ha estat el soroll de fons (durant la final sonava per megafonia la veu de Nancy Sinatra a These boots are made for walkin’). Jo no sabia que ella acumulava un error. Creia que ja havia guanyat, que anava neta. A mi m’agrada sentir com vaig i això crec que m’ha descentrat”, va afirmar Gálvez mentre reconeixia que ella ja havia plorat tot el que havia de plorar.

La loteria del desempat li va jugar, en aquest cas, una mala passada a Gálvez. “Aquesta vegada li ha tocat guanyar a ella, una altra vegada em tocarà a mi”, va afegir l’andalusa demostrant que saber perdre també és una manera de guanyar. Encara que no sigui una medalla. Cinquena a Londres, ahir a Rio va ser quarta. Per un plat.

EL MOMENT CRUCIAL Per megafonia sonava Nancy Sinatra: la nordameric­ana Cogwell va encertar; l’espanyola, no

AMBICIOSA FINS AL FINAL Cinquena a Londres, la cordovesa plora la derrota; “Em sento impotent; no admeto el quart lloc”

 ?? .LEONARDO MUÑOZ / EFE ?? Per un tret. La jove tiradora Fátima Gálvez, de 29 anys, bufa per preparar l’escopeta abans de disparar
.LEONARDO MUÑOZ / EFE Per un tret. La jove tiradora Fátima Gálvez, de 29 anys, bufa per preparar l’escopeta abans de disparar
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain