La Vanguardia (Català)

El United trenca la banca

Els ‘red devils’ anuncien que Pogba passa revisió mèdica i Mourinho confirma el fitxatge

- MARTA MATEO Londres. Servei especial

“Pogba is coming home!” (Pogba torna a casa!), corejaven els aficionats del Manchester United mentre omplien la grada de Wembley. Abans que arrenqués el primer partit oficial de José Mourinho a la banqueta dels red devils, el portuguès i el seu nou club es van treure un as de la màniga una hora abans de la final de la Community Shield contra el Leicester. Paul Pogba tornava a Manchester, al United, quatre anys després. El francès deixava el Juventus per un dineral per viure com un rei al nord d’Anglaterra. Retorn a una ciutat que va abandonar sent un nen amb ganes de menjarse el món, com el jugador de moda a qui potser li pot pesar ser el futbolista més car de la història: 110 milions d’euros, segons els últimes informacio­ns.

“Sí, ja és nostre, per fi”, va anunciar Mourinho en roda de premsa saltant el protocol de l’anunci oficial. “Estem molt contents. Ha vingut a un equip guanyador”, va explicar el tècnic, si bé no hi ha cap confirmaci­ó oficial per part del club. “Ha de passar la revisió mèdica, no?”, va preguntar en veu alta el portuguès. “He vist al seu Instagram que fa kungfu, karate, bàsquet, corre... Em sembla que passarà la revisió i l’espero dimarts per entrenar”.

El fitxatge de Pogba, que ja és a Manchester, potser és la carpetada definitiva a l’era Ferguson. I és que l’escocès va obrir la porta de sortida al llavors futbolista del planter del United. “Pel que tinc entès fa temps que va fitxar pel Juventus. Si això és així, no ha demostrat cap respecte al United, així que m’alegra que se n’hagi anat”, va dir llavors l’extècnic. “Em va dir que el meu moment arribaria, però no jugava mai”, va explicar el francès. “Sóc impacient. Ferguson tenia fe en mi, però deia que era jove per jugar”.

“És una bogeria”, va dir fa uns di- es Arsène Wenger abans que es confirmés el fitxatge del francès. Jurgen Klopp, per la seva banda, va assegurar que preferia crear equip abans que “col·leccionar jugadors top” i que si aquest escenari mai es produïa, ell deixaria la feina. Les declaracio­ns no van passar desaperceb­udes a Mourinho, que ha aconseguit convèncer Ibrahimovi­c com també Pogba perquè anessin a un equip que no disputarà la Champions. “He sentit que dos dels meus col·legues han parlat de nosaltres. Hi ha coses que quan les faig o dic jo no són ètiques, però si les diuen altres, són normals i ningú no diu res. Poden fer el que vulguin”, va disparar el dard.

Encara sense xifres confirmade­s, els mitjans britànics apunten a una quantitat rècord pagada (més de 100 milions d’euros) per un club que ja havia tingut en propietat el jugador francès. Un cas Cesc, un cas Piqué, però a una escala mai assolida. Pogba torna a l’origen. El United es va embutxacar 800.000 lliures quan va marxar el 2012 i torna quatre anys després i deixa buides les arques de la seva nova/vella casa. La campanya publicitàr­ia del club ha estat d’allò més enginyosa. Un joc de paraules entre el cognom del francès i back (tornada): Pogback.

EL MÉS CAR DE LA HISTÒRIA Costarà 110 milions, segons els últimes informacio­ns; “Ve a un equip guanyador”, diu Mourinho

 ?? DAVID VINCENT / AP ?? Paul Pogba en un partit amb la selecció francesa
DAVID VINCENT / AP Paul Pogba en un partit amb la selecció francesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain