La Vanguardia (Català)

Vermaelen se’n va cedit al Roma després de jugar només 11 partits de Lliga

- Barcelona

El Barcelona no acostuma a fer actes els diumenges d’estiu. Els directius es reserven els caps de setmana, sempre que poden, per descansar. El 10 d’agost del 2014, però, el club va fer una excepció. Aquell dia, un diumenge calorós, el Camp Nou va obrir les seves portes per presentar Thomas Vermaelen. El club va canviar d’hàbits per guanyar temps i que el defensa belga no perdés ni un dia més a començar la recuperaci­ó, ja que havia arribat lesionat de l’Arsenal. “No tenim cap dubte de la resposta física de Vermaelen”, va dir Andoni Zubizarret­a, que va posar la mà al foc per la seva aposta. El central no va debutar fins al 22 de maig, a l’última jornada de Lliga. Ara marxa al Roma cedit i amb opcions de compra, però només ha jugat 11 partits de Lliga amb la samarreta del Barça en dues temporades.

El seu rendiment no va ser immediat, com s’esperava, sinó que ha estat més aviat escàs, al Camp Nou. I més si es té en compte que el Barcelona va pagar 10 milions per ell, cinc més en variables segons el rendiment del jugador i 3,8 més si es proclamava dues vegades campió de la Champions. Això va passar el 2015 a Berlín, però el belga no va jugar ni un partit d’aquella edició.

En total, Vermaelen, de 30 anys, ha jugat 21 matxs, i el seu millor moment va coincidir amb les tres primeres jornades de l’any passat, quan va ser titular a San Mamés, contra el Màlaga al Camp Nou –on va marcar el seu únic gol– i al Calderón, on es va tornar a lesionar i va haver de retirar-se al minut 28. No va tornar a entrar a l’onze en cap duel important fins que, amb la seva selecció, va ser titular als quatre primers matxs de l’Eurocopa de França. Al cinquè estava sancionat i Bèlgica va caure eliminada. A l’Olímpic espera trobar la continuïta­t que li falta des del 2013, i és que el Barça ha incorporat Samuel Umtiti a la seva posició.

Vermaelen va viatjar ahir a Roma per passar la revisió mèdica abans de firmar pel conjunt romanista. A l’aeroport de Fiumicino ja va posar amb una bufanda del que serà el seu pròxim equip i se la va penjar al coll. El defensa belga és el segon central que arriba al Roma després del fitxatge de l’ex del Sevilla i el Tottenham, Fazio, que també té un llarg historial de lesions. Si estan bé físicament, tots dos hauran de competir amb l’alemany Rüdiger i el grec Manolas, que van ser els titulars la temporada passada.

OPCIÓ DE COMPRA El Barça, que ha incorporat Umtiti a la posició del belga, cobrarà 2 milions pel préstec del defensa

 ?? EFE ?? Thomas Vermaelen (30) posa amb la bufanda del seu nou equip
EFE Thomas Vermaelen (30) posa amb la bufanda del seu nou equip

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain