La Vanguardia (Català)

Globalimar es fa gran

L’empresa de peix i marisc congelat inverteix mig milió d’euros en tecnologia ‘skin pack’

- ARIADNA BOADA Barcelona

L’empresa familiar Globalimar Seafood Solutions, amb seu a Llagostera (Gironès), i especialit­zada en peix i marisc congelat, acaba de llançar una nova marca per vendre els seus productes als països del Magrib (el Marroc, Algèria i Tunísia). La nova ensenya, Amatsu, es distribuei­x en àrab i s’afegeix a les dues marques que Globalimar ha anat introduint en aquesta regió des de les primeres vendes l’any 2012. “La bona acollida dels nostres productes del mar congelats en aquests països ens hi ha animat. Per nosaltres és un mercat amb unes perspectiv­es de creixement molt altes, i per això vam decidir adaptar-los al màxim a les seves necessitat­s, des del nom a l’idioma” assegura Joan Figueras, director d’operacions de Globalimar.

El creixement de l’empresa en aquesta àrea geogràfica, on ven sobretot gamba pelada, llagostí i filet de panga, respon a l’estratègia d’estendre el negoci com una taca d’oli. “Han de ser mercats propers on hi hagi prou cultura de menjar peix”, assegura Joan Mestres, soci i cofundador de Globalimar, que ha estat també al darrere d’empreses com Disfred i Interalime­nt. Globalimar preveu que les vendes en aquests països representi­n inicialmen­t un 8%, i que en cinc anys creixin fins al 15%. El pas següent és avançar cap al Senegal, Mauritana i la Costa d’Ivori.

El peix i marisc congelat que

L’empresa de Llagostera viu una forta expansió a l’exterior i factura uns 26 milions

importa Globalimar procedeix en un 65% de la Xina, l’Índia, el Vietnam, Indonèsia i Bangla Desh, i la resta del Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Holanda i Islàndia. El peix i marisc es produeix i congela en diverses plantes en origen, i es distribuei­x des del centre logístic que tenen al CIM Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda.

Malgrat l’expansió a l’exterior, el principal client de Globalimar continua sent Espanya, que representa el 80% de les vendes. Els seus productes es venen a l’hostaleria (70%), i la resta en supermerca­ts com Alcampo, Carrefour i Dia sota les marques Aligator i Amura.

El president de Globalimar, Jordi Martí, assegura que el 2016 les vendes creixeran un 8% i se situaran en els 26 milions d’euros. El 2017 la firma llançarà una nova línia complement­ària envasada amb la tecnologia skin pack, que permet millorar la visibilita­t i la conservaci­ó del producte, i que ha representa­t una inversió que s’acosta al mig milió d’euros. Segons Martí el sistema d’envasament els permetrà obrir una nova línia de productes de cinquena gamma, és a dir, aliments preparats per al consum immediat.

L’empresa, creada el 2008 per Joan Mestres i el seu nebot Jordi Martí, ocupa de forma directa 13 persones i mou unes 5.700 tones de peix i marisc congelat.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Jordi Martí i Joan Mestres, fundadors de la companyia
GEMMA MIRALDA Jordi Martí i Joan Mestres, fundadors de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain