La Vanguardia (Català)

Metges en precari

-

L’estudi publicat pel Col·legi de Metges de Barcelona ha tornat a posar negre sobre blanc el greu problema de la precarieta­t laboral afegida a la sobreexplo­tació que des de fa massa temps pateixen els nostres metges, sobretot els més joves. És una situació humiliant que durant els últims cinc anys ha provocat la fugida del país de més de 15.000 metges excel·lentment formats.

Quan dic que l’estudi ha tornat a posar el problema sobre la taula, és perquè des de Metges de Catalunya hem denunciat reiteradam­ent aquesta situació de precarieta­t extrema, així com la greu explotació laboral del col·lectiu mèdic, davant l’administra­ció i els polítics. Tant els uns com els altres, fins ara, s’han limitat a donar-nos copets a l’espatlla paternals i a assegurar-nos que som “el capital més valuós” que tenen, mentre consenten, si no propicien, l’explotació d’uns profession­als a les mans dels quals tota una societat posa la seva vida.

Estem saturats d’excuses i raons, volem un compromís de país, un camí cap a una solució, una llum real al final d’aquest maleït túnel.

JOSEP M. PUIG I MARÍ

Secr. gral. de Metges de Catalunya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain